Thursday, December 12, 2013

Pengomen Bermusim

dulu, ada seorang blogger ni yang rajin komen tapi komennya bermusim. paham tak maksud aku. dia jarang singgah blog aku, tapi sekali singgah, hampir 20-30 entry sekali komen. tapi sekarang beliau dah kurang aktif berbloging.

beliau yang aku maksudkan ialah cik +Sayidah Nafisah Ruslan



sekarang ni, ada pulak blogger lain yang se'spesis' macam ni. beliau yang dimaksudkan adalah +munirah rahman. sekali beliau naik 'syeikh', sampai nk dekat 30 entri dia komen berturut-turut.. hahaha..



ada lagi blogger yang lain yg jenis macam ni tapi so far yang aku jumpa, ini yang paling hard core yang sampai lebih dari 20 entri sekali komen.. hehehe..




114 comments:

  1. wah,memang hardcore..IbuNOey kalau komen pun,paling banyak 5 jer..;)..

    ReplyDelete
    Replies
    1. melampau nyer hardcore kan... BW pun sekali komen 3 je, tu pun time rajin :)

      Delete
    2. ibunoey : tu la.. hebat betol diorang ni.. saya pun x pernah sampai tahap tu.. ehehehe

      Delete
    3. bw : ha ah... saya standard 3 je...

      Delete
  2. Replies
    1. ha ah.. dia marathon maca tengok cerita series.. sekali tengok habis 1 season.. hehehe

      Delete
  3. naik syeikh ye? hahahaha..kesian +munirah rahman

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. x [e, dia x kisah.. kan munirah kan..? heheheh

      Delete
    2. sekarang pun dah naik syeikh... haha

      Delete
  4. pengomen begini sgt minat membaca...bagus tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mybe mmg hobi diorg kot suka sangat membaca.. hehehe

      Delete
  5. ini jenis balas dendam baca semua sekali..hehehe..ini meaning entry ko berkualiti bro,..that why orang tak kisah baca banyak2...tapi Nafisah tu pun dah lama aku tak nampak dia online...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. balas dendam..?
      ha ah.. dah lama si nafisah tu senyap tanpa khabar..

      Delete
  6. Replies
    1. betol la kan..? naik syeikh.. hahaha

      Delete
  7. memang terbaik macam tu :)

    Ros pun kadang-kadang buat pada satu-satu blog yang lama tak singgah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. kalau dah lama x singgah, rasa nk komen banyak2..

      Delete
  8. macam2 peel ada blogger nie yer.. :D

    Agaknya 1 blog dia abiskan masa brapa lama gak nyer yer... dan 1 hari berapa blog dia boleh cover.. :D <--- soalan di kepala..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. mungkin kadang2 je kot dia buat macam tu. tu pun mungkin 1 blog je kot yg sekali dia buat. maybe..

      Delete
  9. mungkin dia suka cara penulisan dalam sesebuah blog...tu yang dia akan baca entry dari blog tu...susah nak cari pengomen macam nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) mmg susah nk cari org macam ni.. :)

      Delete
  10. tu marathon komen tu pha is.. di blog akak pun ada beberapa orang yang macam tu.. mungkin ada yang sibuk dengan kerjaya dan study.. hujung minggu tu mereka ada masa dan marathon komen habis-habisan.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju dengan komen Mizz Aiza.. :)

      Delete
    2. ha ah.. pha is pun kadang2 buat macam tu jugak.

      Delete
  11. Kebelakangan ni akak dah jarang singgah sini selalu.. dengan komitmen kerja.. dengan sosial life.. dan adakalanya akak cuma silent reader.. tu yang nama akak langsung tak appear dah.. hehehe..

    ReplyDelete
  12. hehe amboi... rajin dia .. kalau saya pinau dah baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. rilex2.. org nk kahwin x bleh nk berpinau mata.. hehehe

      Delete
  13. wah...hebatnye,...rietta biasa yang ada jerr...hehehe,...

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. ha ah... try ika buat macam tu plak nnti.. hehehe

      Delete
  15. sekali blogwalking sekali harung je kot.. hehe.. :D

    ReplyDelete
  16. memang terbaiklah..haha komen kaw-kaw pnyer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. habes kaw dah tu.. dah nk masuk katagory kelat dah.. hehhe

      Delete
  17. entri pha is berkualiti tu yang dia sanggup baca. :)

    ReplyDelete
  18. wah wah wahh.. hihi.. rajin tu skli komen 20-30 ..
    licha salu je berbalas kunjungan. kalau orang dtag licha pergi komen balik .

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. sama la.. kalau orang komen, itu mesti dibalas. hehehe

      Delete
  19. tu maknanya dia sangat tertarik dengan semua entri dalam blog ni. lepas satu, satu dia baca. terbaek!

    ReplyDelete
  20. Saya kalau nampak yang latest tu je lah yg dikomennya hahaha

    ReplyDelete
  21. Salam...singgah sini...kalau tak keberatan sudilah join GA saya yer....http://mawarberduri4147.blogspot.com/2013/12/special-giveaway-by-afiqah.html..Tq...

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam.. thanks..
      nti saya singgah tengok..

      Delete
  22. bagus tu..meningkatkan pageview.. dan yang positifnya, itu menandakan entri di dalam blog adalah amat menarik dan jugak menimbulkan minat untuk membaca..membaca dan membaca lagi..sambil komen.. :)

    ReplyDelete
  23. Oh..... dia bz tu agaknya, bila ada peluang terus terjah habis-habisan

    ReplyDelete
  24. amboi sangat bermusim nie. haha hana nak cecah record mcm tu jugak la :D

    ReplyDelete
  25. komen berpukal namanya ni..maybe dia takde mase kot..sekali ade masa habis kaw² dia komen.

    ReplyDelete
  26. Wah, bertubi-tubi komen diorang ye, best jugak kalau dapat 20++ komen dalam masa yang sama, dari orang yg sama. haha. Saya sekarang ni dah kurang blogwalking.

    ReplyDelete
  27. Tak pernah jumpa pengomen pukal sambil berpuluh2 ni...selalunya paling byk pun 5~6 komen. Respect le.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. jarang nk jumpa org macam ni..

      Delete
  28. Kita pun jumpa ramai yang buat komen marathon ni Pha is..satu hari sampai 30...then tiga minggu hilang..minggu ke empat lagi ..bagus dia orang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. betol2.. lepas tu berminggu2 senyap..

      Delete
  29. selalu jugak maraton komen ni bila mood tu datang.. hehe.. tp kadang2 tak sedar pun sebab dok tekan older post je.. ingatkan baru komen 4-5 entri.. haha!

    ReplyDelete
  30. molek sgt sekali blogwalking ...terus naik syeikh..hihi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. hard core sangat, sampai naik syeikh..

      Delete
  31. hihi.. yerlah .. kdg kena jd bermusim sbb x cukup mase nak BW.. jadi sekali harung la :) tp kelakar lah "naik syeikh" hahahaha.. dh lame tak dengar

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. tetiba je terfikir perkataan tu.. ehehe

      Delete
  32. Sekali dtg kasi BOM!! hahaa.. tahniah kpd mereka, semoga terus sukses.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. boom..!!! penuh komen.. hehe

      Delete
  33. jenuh jugak nak habiskan 20 or 30 entry.. terbaik lah mereka nih.. =D

    ReplyDelete
  34. hahaha... baguslah, at least tahu dorang baca entri pha is.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. kalau tak perasan lagi, tak tahu la. hehehe

      Delete
  35. Replies
    1. indeed.. kalau dah komen banyak tu, mesti la prasan..

      Delete
  36. Replies
    1. tu la.. duania 2 mcm2 ragam manusia ada.. hehehe

      Delete
  37. kadang2 tak sempat nk BW hari2.. kene buat secara pukal..

    ReplyDelete
  38. Datang kacau sini juga, klik2 sony, sony, watsons & watsons sbg penghargaan biar kasi pening pala ini blog hehee :D Salam hujung minggu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. thanks.. nnti saya balas klik.. heheh

      Delete
  39. wah..ini memang pengomen tegar...sampai 30 entry sekali di komen..heee

    ReplyDelete
  40. Hahaha mcm sayaa.. But depends on the blog, kalau title mcm best je confirm terjah kekekee

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer..? bagus la.. hehehe.. tapi saya ikut mood jugak.. :)

      Delete
  41. ada yg macam nih, ini pengurusan masa beliau

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol2.. pengurusan masa mesti mantap..

      Delete
  42. tak pernah lagi komen smpi berpuluh2 entry hikhik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la.. x de la sampai hard core macam ni.. heheh

      Delete
  43. tu juga menunjukkan entri dalam blog pha is menarik untuk dibaca.. :D

    ReplyDelete
  44. minggu ini akak pun marathon komen di blog kawan-kawan.. hehe..

    ReplyDelete