Anniversary | kenapa lelaki mudah lupa?

kalau korang nak tahu, sebenarnya entri ni adalah entri yang ke-1000 dalam blog Hikayat Budak Pening ni. fuh, dah 1k entri dah aku tulis dalam masa 3 tahun ni. nasib baik aku perasan. kebetulan, 24 november lalu adalah hari anniversary blog aku yang ke-3. aku je yang terlupa masa tarikh tu berlalu.

lagi 1, bulan november lepas juga adalah hari anniversary aku beli moto aku. dan yang tu pun aku terlupa nak 'sambut'. jangan merajuk yer Timo (panggilan manja). nanti dapat duit BE kita tukar rantai ngan sproket baru yer.. hehehe..

ni gambar tahun lepas. 'kami' sambut anniversary dengan dating berdua-duaan kat PCB. #foreveralone

bab ingat tarikh ni aku fail sikit. biasa la. orang kata yang lelaki ni kalau bab2 tarikh anniversary, tarikh birthday, memang tak ambil berat sangat. tak macam perempuan. ye ke?

harap bakal bini aku nanti tak marah kalau aku lupa tarikh anniversary kami..

verangan kejap. calon pun tak de lagi...  hehehe...


maa'ssalamah,
Pha is

Comments

  1. Wah.. tahniah.. Lama dah Pha Is berblogging.. T kasih diatas ukhwah & kesudian bersahabat.. salute!.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.. x de la lama mana sangat.. masih lagi setahun jagung.. hehehe

      Delete
  2. happy anniversary pha is~.. hihi moto pun ade panggilan manje ye.. banyak dah entry tu.. aefa tak sampai 500 rasanye hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.. x pe, tulis slow2.. nnti smpai la.. heheh

      Delete
  3. hahaha....pencinta moto.....Lelaki memang macam tu...sifat semulajadi lelaki...janji setia kat bini sudah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. itu fitrah.. hehehe
      insyaAllah..

      Delete
  4. ''daisy path" kan ada...ape ade hal..?

    ReplyDelete
  5. set la tarikh penting kat henpon. :)

    ReplyDelete
  6. Wah dah otai Blog ni...tahniah ya..semoga terus berjaya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. x de la otai pun.. beginner lagi ni.. heheh

      Delete
  7. Biasalah...tahun pertama jer yg ingat, pastu...
    Dah 1K entri! Semoga terus aktif blogging!

    ReplyDelete
  8. Wah! Ik entri. usaha yang cukup gigih. Heee

    ReplyDelete
  9. nanti mesti ramai yg nak try tuan blog nie bila baca entri ini hahaha

    ReplyDelete
  10. hihih..tak tahan foreveralone..hihihihi...dh bnyk tu pha is...teruskan bertinta ye!

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. tu la nk tanya ni.. rasanya ramai yg macam tu nmpaknya.. heheh

      Delete
  12. happy annivesary pha is + timo.. hehe.. bukan lelaki je, perempuan pun sama juga kadang tu.. banyak benda dok fikir, ada je yang lupa tarikh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak..
      owh.. so, bukan masalah laki sorg je lah yer.

      Delete
  13. wahh.. tahniah yer pha is.. kikiki.. kalau tak nak lupe.. suh bakal wfe tu letak tarikh kat dinding mcm entry ai tu yer.. kiikii.. upss x da calon?,, silalah verangan lagi yer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks akak...
      ha ah.. terfikir jugak nk buat macam yg kak buat tu.. siap letak frame.. hahahaha
      ala, dah x larat nk verangan lagi dah.. (T_T)

      Delete
  14. TIMO...alala tomey2 ye hihi

    Memang mudah lupa pun si suami...ala isteri ingatkan la kalau suami lupa, bukan susah pun. Tapi semenjak jadi suri rumah tangga sepenuh masa ni makin pelupa dah. banyak betul benda nak diingatkan berbeza masa bekerja dulu. hari pun boleh lupa. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok tuan dia la.. hehehe

      kalau tolong igtkan x pe.. tapi masalahnya kaalu merajuk sbb si lelaki tak igt.. yg tu susah..!!!

      Delete
  15. sama la tb xlame lg kne celebrate bestday oyen tb heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa.. selamat hari lahir buat beliau..

      Delete
  16. lelaki banyak fikir tu yang kadang-kadang terlepas pandang

    ReplyDelete
    Replies
    1. lelaki banyak berfikir..? bukan terbalik ke..? hahaha

      Delete
  17. jangan laa lupa tarikh birthday bini atau tarikh anniversary kalau tak nak bini anda tarik muncung sedepa. kahkahkah

    dalam perkahwinan kena ada pengorbanan.. maka korbankan sedikit memori dalam kepala tu untuk ingat dua tarikh penting tu ye. tarikh birthday anak2 pun jangan lupa. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. hmm.. kesian kat laki ko nnti.. nk kena igt semua tu.. hahahahaha..

      Delete
  18. Replies
    1. x de la rajin sangat.. 1 hari 1 entri je lebih kurg...

      Delete
  19. banyak nye tarik hang ingat..hehe tarikh blog tarikh motor...haha kira ingat gak lah tuwww

    ReplyDelete
    Replies
    1. x de la igt sangat.. igt bulan macam tu je..

      Delete
  20. Jgn buat main2 bro..dgn bini sekali ok tapi dah setiap kali tak ingat..haha mula la rajuknya tak sudah..

    Pcl dgn motor lupa nak dating anniversary..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yg bahaya tu.. sikit2 nk merajuk.. kita bukan saja nk lupa.. hehehe

      Delete
  21. hahaha.. kadang2 sakit hati tau lelaki tak ingat semua tu.
    memang marah jgk la

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala.. jgn la marah.. kesian kat dia.. hehehe

      Delete
  22. lelaki memang sangat pelupa bab2 mcm nie. mau pancung je kepala rasa. haha. perghh motor bro biru2an gituu. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi..!!! maghah gila.. hahahahaha

      dah pha is minat biru.. hehe

      Delete
  23. HAHA . lelaki memang camni . takambik kisah sangat pasal tarikh :P btw , timo ? haha . asal bagi nama tuu ? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. timo, sebab model moto tu, namanya honda wave 125 x ultimo
      so, ambik ultimo tu, singkatkan jadi timo je.. hehhe

      Delete
  24. iyeke tak de calon lagik.. huahuahua

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol la ni.. mana ada calon bini lagi.. calon superbike ada la.. hehehe

      Delete
  25. happy anniversary bro...hahahaha..sebenarnya aku pun tergolong dalam golongan lelaki yang macam nik gak..payah nak ingar anniversary...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  26. dun wori.. biasanya wife pha is nanti akan ingatkan sebelum sampai tarikh penting tu.. jadinya takdelah alasan lupa.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dia igtkan, x pe la.. ni buat alau dia merajuk plak, susah.. hehehe

      Delete
  27. yup,thats true..macam husband IbuNoey dia memang tak suka nk ingat tarikh2 keramat ni..sebab dari kecik dia memang tak diajar cam tu..tapi rasanya ada juga lelaki yang jenis suak ingat tarikh2 keramat nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. see.. so, jgn la merajuk dengan lelaki macam ni yer.. hheheh

      Delete

Post a Comment