Skip to main content

Allah Tak Makan Rasuah


Most commonly happen in every exam week :

 "Oh Tuhanku aku dah solat lima waktu awal waktu, buat semua solat sunat yang ada setiap dalam buku setiap hari even solat sunat wuduk, derma banyak2 kat tabung2 masjid, tutup aurat, stop mengumpat , puasa tiap2 hari, tahajud tak pernah tinggal, baca quran hari2, etc dan aku akan stop buat benda2 nie lepas habis exam dan akan buat balik bila lagi seminggu nak keluar result. 
So in exchange please me give a good and excellent result in my exam, Amin."

ps: Allah tak makan rasuah... (WN Muhamad, 2013).




dipetik dari:
Wan Nashrullah Muhamad. (2013 Dec 27). Facebook Status. retrieved from https://www.facebook.com/WanTaiping92/posts/625485630831821

Comments

  1. Mmg betul tu.. Allah Maha Suci.. Allahuakbar..

    ReplyDelete
  2. betul dah tu. bukan ke perkara tu memang wajib buat setiap waktu.. ish3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, yg disebut atas tu semua perkara2 sunat..
      nk kata disini, bila time exam, even bnda sunat pun buat semua..

      Delete
  3. so true!!!jemput follow blog saya
    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. memang macam tu pon bila tiba musim exam..

    moga terus istiqamah..

    ReplyDelete
  5. berdoalah bnyk2 n terus bermohon kepada-Nya.

    ReplyDelete
  6. Pha is.. Hang jangan ikut pulak ye...

    ReplyDelete
  7. Makan dalam tu..Pha is..nway sangat-sangat betul cuma kalau dah usaha betul-betul, sambil berdoa dan tawakkal tak salah tu..In Shaa Allah kalu kita ikhlas..mesti Allah tolongkan!!

    ReplyDelete
  8. betul buat sesuatu 2 biarlh ikhlas..:DD

    ReplyDelete
  9. IKHLAS kena ada. Tak Ikhlas takkan dipandang.

    ReplyDelete
  10. hehehehe.... buat sesuatu benda kena ikhlas n gud luck pha is!

    ReplyDelete
  11. dan jangan berkira dengan DIA :')

    ReplyDelete
  12. ikhlas dlm sesuatu kerja.. nice :)

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. ha ah kak.. skrg ni mcm2 pesen ada.. heheh

      Delete
  14. Kalau amal tak ikhlas camtu, takut tk diterima.... Kalau nak lukus exam, study n doa, Allah dengar....

    ReplyDelete
  15. Ikhlas dalam lakukan sesuatu pasti hasilnya pun baik :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Cara Lapor Penipuan Astro

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Review | Tayar Nankang Rodiac Sportiac

Gaji Ahli Farmasi