Skip to main content

CPUV | cara hantar tiket nuffnang

dalam entri minggu lepas yang bertajuk 9 CPUV On Going, cik HeNRieTTa JoSe ada tanya aku cara macam mana nak hantar tiket kepada nuffnang nak tanya kenapa tak pernah dapat CPUV lagi. so, kali ni, aku try tunjukkan cara. simple je..








tapi sebelum tu, kena pastikan dulu yang status nuffnang korang tu masih lagi geli-geli glitterati. sebab hanya yang berstatus glitterati sahaja yang layak dapat CPUV..

step 1 : pergi ke laman nuffnang, sign in, scroll kat bawah sekali, dan "klik contac us"


step 2 : klik "submit ticket", kemudian pilih "blogger Enquiries.Suggestions. kemudian scroll kebawah dan tekan "next"


step 3 : isi borang yang disediakan


subject : ikut suka korang untuk letak apa, asalkan bersesuaian.
message : tulislah luahan hati korang apa yang korang nak tulis. tak kisah BM or BI.
Priority : aku search, ada yang letak "high", tapi aku dulu letak "low" je.. ikut korang la..

step 4 : isi word verification, kemudian klik "submit"

siap!

untuk contoh ayat yang power, boleh tengok kat sini : Contoh Ayat Untuk Hantar Tiket Ke Nuffnang

kat bawah ni contoh ayat aku :


ini reply diorang :


cara diorang reply, macam dah tak boleh buat apa-apa.. ayat pun macam dah pasrah je.. tapi lepas tu, puff..!! jadilah cocoa crunch dapat 1 cpuv..! nampak tak permainannya disitu..

orang kata, kalau nk dapat banyak cpuv, kena hantar tiket selalu. tapi aku ni pemalu orangnya kalau nak memimta-minta. so, aku hantar sekali je.



p/s : tak sedap badan hari ni.. rasa mcm nak demam. baru je plan malam ni nak tengok The Hunger Games.. hmmm....

maa'ssalamah,
Pha is

Comments

  1. perkongsian yang baik pha is.. dah lama akak tak hantar tiket kepada nuffnang.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru tau kena hantar tiket. BW tak pernah pun hantar tiket, tapi dapat je CPUV. cuma payment je tak pernah dapat. haha

      Delete
    2. hahaha... kalau dah meriah nuffnang dengan cpuv, x pe la.. ni utk mereka yg tak pernah merasa ni'mat cpuv lagi, macam pha is dulu...

      Delete
    3. tapi tengok blog macam meriah je ngan entri dapat cpuv.. heheh

      Delete
  2. dulu ada daftar nuffnag ni tp tak aktif pn, tak pandai -_-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk..? bukan susah mana pun, kalau dah daftar, tampal kod je kat blog.. pastu biarkan.. heheh

      Delete
    2. masa akak mula blogging dulu nak tampal code tu kat blog terkial-kial juga.. google tutorial blogger lain la jawabnya.. hehe..

      Delete
    3. ha ah.. kalau x tahu, tutorial banyak dah org buat.. heheh

      Delete
  3. suka hantar tiket kat nuff ..... supaya nuff tahu kewujudan blog yana yg tak bpe famous tue .. hehehh

    ReplyDelete
  4. wah...aku pun dapat 1st cpuv lepas hantar ticket kat nuffnang..hehehe..hantar banyak kali pun boleh eh..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. ada jer yg jenis rajin hantar.. aku nk hntar banyak2 pun macam tau tau nk tulis apa..

      Delete
    2. akak pun dah lama tak hantar tiket.. dah lama tak dapat cpuv ni kena hantar la nampaknya.. tapi tak tahu nak tanya soalan apa kat dia.. takkan nak tanya kenapa tak bagi cpuv kat saya..

      Delete
    3. tu la... macam malu plak nk tanya macam tu.. saya ni kan pemalu orgnya.. hehehe

      Delete
  5. Oooo... camtu ek... ermm nak hantar... nak hantar... nak hantar.....! :D tapi blog baru.. layak ker? huhuhu.. nasib sedar diri.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je.. cuma kena bagi mantapkan dulu pageview dan unique visitor kot..

      Delete
  6. husna ada hantar bebaru ni, diorang rep suruh tingkatkan pageview..-.-"

    ReplyDelete
  7. nice tip, lepas ni kena rajin hantar tiket la.hehe

    ReplyDelete
  8. Tentang hantar ticket dan dapat CPUV ni pernah jugak berlaku kat aku. Ikutkan blog aku ni memang susah sangat nak dapat CPUV. Makan tahun jugak la nak dapatkan 1. Ni lepas hantar ticket, terus keluar 2 ads.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. nmpak gayanya kalau x dapat mmg nk kena mintak kat diorg kot..

      Delete
  9. oooo macam tu... boleh la try hantar tiket pasni

    ReplyDelete
  10. ingatkan antar tiket tu untuk yang ada masalah je. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sepatutnya dan rasanyalah, mmg macam tu.. tapi tengok ramai yg hantar tiket untuk 'bodek' nuffnang supaya bagi cpuv..

      Delete
  11. nice sharing for those yang tak tahu lagi cara nak hantar tiket ni. btw, congratz

    ReplyDelete
  12. Assalammualaikum...pha,

    perkongsian yg menarik bagus utk blogger baru nie.. bagus2 ...

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam..
      insyaAllah.. semoga bermanfaat...

      Delete
  13. haha hana dlu hantar tiket main hantar je pakai la ayat apa pown. hik2. then tbe2 tengok dapat pulak cpuv. :D

    ReplyDelete
  14. Tak pernah hantar ticketpun kat dia orang..agaknya tu yang susah sikit nak dapat CPUV tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. try hantar tengok.. mana tau lepas ni rezeki cpuv lagi murah ke..

      Delete
  15. owhhh... hehehe nak kena bergeligelirati pulak. adehhh. I just leave and let it be jer la buat masa ni, baru semalam ada nuffnang, takkan hari ni nak kecoh kan. Readers pun sejemput jer, yg saya sayangi hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, reader kak ramai aper... mesti masyuk la earning nanti..

      Delete
  16. T kasih diatas perkongsian.. lama x hantar tiket.. :)

    ReplyDelete
  17. Betul tu. Nuffnang suka orang bertana kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm.. tapi nk meminta pun malas.. malu.. heheh

      Delete
  18. Hari tu saya hantar tiket sbb nak mengadu ada iklan arak kat blog saya, tapi tiba2 dapat CPUV pulak. hehehe

    ReplyDelete
  19. Replies
    1. kalau hantar, mesti lagi banyak rezeki dapat.. :)

      Delete
  20. Abg Pha Is , kalau tak dapat Glitteri mcm mana ? HUHU .

    ReplyDelete
    Replies
    1. lorh.. x dapat status glitterati ke..? ada join mana2 agensi iklan lain tak (cth. advertlets dsb).. tu antara sebab dia.. (8share x pe..)
      kalau x de, try hantar tiket jugak, tanya diorg kenapa tak dapat status glitterati..

      Delete
  21. oo.. thanks for sharing pha is.. :-)

    ReplyDelete
  22. lama jgk xhantar tiket sbb xtau nak tya apa..hehe

    ReplyDelete
  23. MG pun bru skali je hntar .
    malu nak mintak byk2 kali . haha :P
    btw,

    MG nak carik folower ke 500
    jom ! MG nk ckupkan folower nk buat GA worth rm500 :)

    ReplyDelete
  24. pernah hntr tiket sbb nk tukar kedudukan iklan die :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh.. pastu mesti ada dapat cpuv baru kan..? hehehe

      Delete
  25. Oh! .. saya pun pemalu orangnya, so saya tak pernah hantar. tapi syukurla ade juga walaupun sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dapat x pe.. ni kesian bagi mereka yg tak pernah dapat, macam saya dulu..

      Delete
  26. oooooo camtu rupanya ye...thanks bro

    ReplyDelete
  27. byk kali hntr pun tak jugak dapat..hihihi

    ReplyDelete
  28. Oh macam tu caranya.. kak Erin pun tak pernah cuba.. rasa segan plak.. apa pun nice sharing...

    ReplyDelete
  29. Err....glemer larr plak rietta...ekekkee....malu den...okeh..nnti rietta mnfaatkan ilmu yg dikongsi ni...

    ReplyDelete
  30. penah gak antar tiket kat nuffnnag.selalu jawapan sama jea..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..jawapan pasrah je.. janji dapat cpuv..

      Delete
  31. ai is gewam sikit, mase x hantar tiket, ade jer cpuv, bila dh lame x dpt, hantar tiket dapat jawapan same macam pha is dapat.. nak merajuk jer rase..

    ReplyDelete
  32. Bole cuba nanti ni..he he. Tq for sharing... :)

    ReplyDelete
  33. Replies
    1. jadi la tuh.. pha is cma pernah hantar sekali je..

      Delete
  34. terima kasih atas perkongsian... belum pernah hantar lg...

    ReplyDelete
  35. Terima kasih for info... tadi dah cuba hantar 1st tiket tanya pasal CPUV. Harap2 pasni merasala CPUV.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama.. semoga hasrat dan impian tercapai.. :)

      Delete
  36. Terima kasih kerana beri backlink ke blog saya. Sy mohon maaf sbb lambat perasan. Hari ni bru tau ada refferer dari sini.

    Tqvm!

    Semoga pkongsian ini dpt membantu blogger lain yg belum merasa cpuv.... insyaAllah...

    ReplyDelete
  37. Terima kasih.... 1st time try hantar, almaklumlah blogger baru.. tq coz sharing... good info :D ma kasi bnyk ya pha is

    ReplyDelete
  38. tq..dgn entri ni ahkak dpt antar tiket ke nuff..tenkiu ya...

    ReplyDelete
  39. Bunda pun tak pernah dapat CPUV dah hampir 2 tahun berblog...baru sekali anta tiket, pastu tak pernah bukak2 pun...memang tak teringat pun...bila terbaca kat sini teruja nak anta jugak...rupa2nya kene selalu yer anta...
    tapi bunda pun macam Pha Is jugak , pemalu nak meminta2 ni..hehe...lagi pun tak tau nak siap kan ayat2 apa lagi yg sepatutnya....

    Apa2 pun bunda nak cuba nanti...terima kasih Pha Is....gud luck..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila2.. mana tahu kali ni ada rezeki..
      sama2.. :)

      Delete
  40. Wahahaa, bijak la kenyataan dari pihak NUFFNANG tu..........;-)

    ReplyDelete
  41. nice share. Thanks. cuma nak tanya, kalau follower tak ramai, ada ke peluang nak dapat BE ke apa ke? saya ni pemalu nak promote blog sendiri even dah berblog since 2011 follower still ciput. :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya follower x jadi faktor sangat kot.. kalau dah ratus2 tu pun rasanya dah okay.. pasal kriteria untuk BE or CPUV ni saya pun tak sure.. ada sesetengah saya tengok blog, biasa2 je, tapi dapat. ada sesetengah blogger yg saya rasa blog beliau hebat tapi mengadu kat saya yg dia pun x pernah dapat cpuv lagi.. hmm..

      Delete
  42. Meaning...klu tak.submit tiket x dptla cpuv

    ReplyDelete
    Replies
    1. meaning, kalau diorang 'terlepas pandang' blog kita, kalau kita hantar tiket, menonjol la sikit blog kita tu, n high possibiliti dipilih untuk dapat cpuv.. macam tu la kot.. hehe..

      Delete
  43. wahhh berguna info ni untuk blogger baru mcm saya ni...tengkiu ye... :D

    ReplyDelete
  44. Wah, boleh ya macam ni.
    Sha pun dah lama tak dapat CPUV. Duk dapat iklan biasa sahaja. Tu pun, dah syukur sangat. Ye la, tak ada orang yang nak bagi percuma macam tu je kan. Harap-harap lepas ni dapat lah satu dua CPUV. Hehe

    ReplyDelete
  45. patutlah dah lama tak kuar iklan wpun visitors not bad...rupanya nuffnang rindu nak kita ty selalu

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal