Skip to main content

cara share iklan guna text

sebelum ni, aku dah share cara nak ambil link iklan dari 8share. (lihat entri sebelum ni). lepas korang ambil link tu, korang boleh promot sama ada guna text, ataupun guna gambar. kali ni aku nak share cara nak share guna text dulu. cara ini juga boleh digunakan untuk promot link iklan dari churpchurp.

share link iklan menggunakan text.


yang ni paling mudah. korang ambik je link iklan yang korang ambil tadi, letak je dalam entri. tulis ayat sikit, highlight-kan, kemudian letak link untuk ayat tadi tu. contohnya, macam kat bawah ni:

anda mungkin juga meminati :
peluang menang tiket free perlawanan bola di UK..!!!
Inikalilah!!! untuk mengundi parti yang lebih meletop.
jom ushar kereta Mitsubishi Attrage baru...!

ataupun, korang nak letak link iklan tu kat sidebar pun boleh. contohnya, korang tengok kat sidebar aku yang bertajuk "sesuatu yang menarik" kat sidebar kanan tu. semua link tu adalah link iklan. kalau nak buat macam tu, copy dan gantikan code kat bawah ni. (blogger > layout > Add a Gadget > HTML/JavaScript)

gantikan LINK IKLAN dan AYAT IKLAN tu.. untuk ayat iklan, please be creative. ayat power boleh tarik perhatian ramai untuk klik. (bab ni, aku pun tak de la kreatif mana. tapi point dia korang paham2 sendiri lah yer)
tapi ingat, jujur dan jangan menipu! jangan tulis lain, direct ke iklan lain. suka ke korang dapat duit banyak, tapi tak berkat? 

cukup dulu kali ni. esok aku cerita cara nak share iklan dengan menggunakan gambar pulak. (auto publish) aku tak suka tulis panjang-panjang dalam 1 entri.  hehehe
maa'ssalamah, 
Pha is

Comments

  1. bagi org yg buta it cam akk... susah ni...

    ReplyDelete
  2. aku selalu guna widget yg ada gambar sekali. tp aku x share kat main blog aku la. aku share kat blog aku yg mmg khas utk promote iklan2 nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... ramai jugak yg buat macam tu.. buat blog khas untuk iklan..

      Delete
  3. Replies
    1. yup.. basic je.. nk ajar lebih2 saya pun x pandai sangat.. heehehe
      u're welcome..

      Delete
  4. Replies
    1. yup.. mcm tu je.. x de la susah mana pun.. :)

      Delete
  5. Oooh oh macam tu erkkk...terima kasih....idea yang terbaik... ida memang tak pandai nak buat... boleh try lepas ni

    ReplyDelete
  6. akak baca aje.. nak buat entah bila.. takdan lah pha is.. too bz walaupun anak2 dah takde di sisi.. hehehe..

    ReplyDelete
  7. dah lama dah nak cri tuto nie. thnx erk. hehe :D

    ReplyDelete
  8. da lama mencari kod ni. simple je rupanya. maseh pha is

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. simpe je.. x de la susah mana..
      sama-sama.. :)

      Delete
  9. dah faham sikit2.. kot.. thanks pha is..

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. xde sbb ayat je.. boleh tengok contoh yg kat side bar tu, yg bertajuk "sesuatu yg menarik" tu..

      Delete
    2. x jumpe sesuatu yg menarik..*silalempangakak laju2

      Delete
    3. owh. skrg saya dah delet dah.. hehehe

      Delete
  11. agreed with u on that..jangan misleading ayat dengan iklan..peratus orang nak klik lagi lepas ini boleh berkurangan..hehehe..thanks 4 sharing this bro..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. nanti tak berkat rezeki tu..
      u're welcome..

      Delete
  12. Replies
    1. bro bukan dah cuba ke.? blog bandung laici tu penuh je dgn iklan dlm bntuk text.. hehehe

      Delete
  13. haa.. aefa suke wat iklan guna text ni huhu. tapi jarang wat ayat power. :D

    ReplyDelete
  14. Rajin beriklan ni.. patot la kaya.. haha :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal