Saturday, November 16, 2013

cara ambil link iklan di 8Share

dalam entri sebelum-sebelum ni, ada beberapa blogger cadangkan aku share tips untuk jana duit melalui 8share sehingga boleh cash out. tak susah mana pun kalau nak promosikan iklan 8share di blog ni sebenarnya. cuma mungkin banyak 'proses' sikit, kalau betol nak berjaya.


cara share iklan 8share di blog


mungkin ada yang dah join, tapi lepas tu tak tau nak buat apa. so kat sini, aku cuba share apa yang korang boleh buat untuk dapat duit dari 8share.

mereka yang dah daftar under aku. ramai yang masih under 60% complete.

cara nak ambil link iklan dari 8share



bila dah daftar dengan 8share, (kalau belum, boleh daftar kat sini : daftar 8Share PERCUMA), korang pergi ke bahagian "specials" dan pilih special yang ada reward duit, (contohnya yang tertulis RM10 for you to share this) dan bukannya BP (bonus point).


lepas klik special yang tu, scrol ke bawah, pergi ke step 3 of 3, klik mana2 laman sosial yang korang ada, sama ada facebook, twitter, in (ape bende ntah), atau google+.


kalau korang klik facebook, akan keluar window baru. korang copy link macam kat bawah ni:


kalau korang pilih twitter, nanti akan keluar new window jugak. kemudian copy link macam kat bawah ni:



lepas korang dah ambil link iklan tu, korang boleh terus share di blog, selain share di facebook, atau twitter, atau sewaktu dengannya. untuk share di blog, korang ada 3 pilihan. sama ada korang nak letak iklan dalam bentuk text, gambar default iklan, ataupun gambar korang reka sendiri.

cukup dulu stakat ni. kalau tak tahu macam mana nak share link ni, esok dan lusa aku akan aku autopublish-kan entri macam mana nak share iklan ni di blog. auto publish sebab time tu aku tak boleh online. balik rumah.


61 comments:

  1. perkongsian yang baik pha is.. selamat berhujung minggu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. smoga bermanfaat... selamat balik kampung...

      Delete
  2. thankz untuk perkongsiannya..okey juga kalau dpt letak dlm blog..:)

    ReplyDelete
  3. nice entry.. aefa mase mula2 join ni pun terkial-kial nak carik link die -.-''

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.. x pe.. lepas ni boleh mula mengorak langkah kembali untuk lebih maju.. *ayat x bleh blah*

      Delete
  4. husna hari tu pon puas google cena nak amek link.. :-?
    dah amek tukar format bit.ly baru best.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ceciter macam mana plak nk tukar format tu..? hehehe

      Delete
  5. klu nak kira keuntungan 8share lebih memberi keuntungan dari nuff...klu iklan yg 8share keluarkan itu menarik... satu hari share jer dah sold out RM10 hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wau, handal... pha is x pernah dapat secepat tuh lagi.. hehehe

      Delete
  6. Terjawap sudah persoalan rietta....maksudnya xyah buat entry...sekadar letak iklan ataw link tu kt blog....thanks pha is for the share...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau buat entri, peluang orang klik lebih tinggi.. hehehe
      boleh je kalau nk buat 1 entry khas promot iklan tu, kemudian letak link supaya org bleh terus ke link iklan asal..

      Delete
  7. Saya pun dah daftar beberapa hari yg lepas tp bkn under sape sape pun . HAHA . Susah share kat FB takde sape yg nak bukak link . HAHA ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. buh ler ayat menarik sikit.. baru ada org nk klik.. heheh

      Delete
  8. thanks ... rajin kan lah klik saya punya yer ...

    ReplyDelete
  9. Kita suka 8share ni..lebih friendly dari nuffnang!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. based on pengalaman sendiri, 8share lagi senang dapat earning dari nuffnang. dan paling senang nk cash out...

      Delete
  10. thanks....sharing is caring...ada masa saya cuba...masih bercuti di luar negeri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. u're welcome.. okay... take ur time.. hehehe

      Delete
  11. tp baru2 nih diorang ubah lg style utk share. x bole dah nak amek link mcm tuh je guna FB. tp kalo share guna twitter, bole copy link dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke..? saya cuba macam boleh je.. tapi kalau twitter, mmg konfom boleh..

      Delete
  12. thx pha ih, bley sama-sama kita tingkatkan pendapatan berbelog....

    ReplyDelete
  13. Semoga bertambah murah rezeki & berkat Pha Is.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ameen... wa a'laika aidhon..
      thanks..

      Delete
  14. yup..dah daftar.dah share tapi entah! hehe.. share kat blog tu mmg tak tahu sangat nak buat camne..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe.. kalau boleh share kat fb pun dah lumayan, kalau kena gayanya.. hehehe

      Delete
  15. 8 share kalau pandai guna memang boleh menjana pendapatan gak bro...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. hahaha.. pernah jugak sekali masuk page 8share.. hehehe

      Delete
  17. Waa.. banyaknya orang daftar under awak :)

    ReplyDelete
  18. Terima kasih Pha Is...Sangat bermanfaat..:D

    ReplyDelete
  19. masih xphm..bagaimana 8share iklan kn

    ReplyDelete
  20. masih xphm..bagaimana 8share iklan kn

    ReplyDelete
  21. masih xphm..bagaimana 8share iklan kn

    ReplyDelete
  22. macam mane nk share something dlm fb?news yg bkn amik dlm 8Share bleh share x?
    info me plezs sweet_sweety931@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. sory baru prasan.. macam mana tuh..? saya kurang paham soalan..

      Delete
  23. godek2 entry lama.btw..follow sini

    ReplyDelete
  24. tumpang tanya.. kita mesti daftar under orang lain ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. x semestinya.. x daftar under sapa2 pun boleh.. x de masalah.. :) cuma kalau daftar under sesapa (melalui link invite dari mana2 ahli yg dah berdaftar), orang yg invite tu dapat komisyen sikit.. hehehe..

      Delete