Alasan Kenduri

aku susah hati bila dapat jemputan kenduri kahwin member, tapi tak berkesempatan nak pergi. yang terdahulu, kenduri di negeri sembilan. yang akan datang, kenduri di johor. aku pulak jauh diutara, kat penang.

nak pergi, kenderaan yang ada hanya sekadar moto moped wave aku tu.. kereta tak ada. hmm.. kalau ada superbike, dah lama aku merempit ke sana. tak fikir panjang dah.


kalau ada superbike, kenduri tu macam sekadar 'alasan' je untuk aku jalan jauh.. yang penting dapat keluar jalan2.. hehehe..


maa'ssalamah,
Pha is

Comments

  1. hehe.. semoga pha is dpt memiliki sebuah super bike suatu haru nanti.. :)

    ReplyDelete
  2. kalo mmbr yang jauh kahwin, aku pakat ngan member2 yg dekat je. kongsi 1 kereta. jimat pun jimat sbb tol ngan minyak share.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. kalau ada kawan kahwin masa study dulu selalu juga buat macam tu..

      Delete
    2. tu kalau member dok sekali.. ni lepas grad, merata diorg duduk..

      Delete
  3. hehe, betul tu, klau ada superbike hari-hari boleh keluar jln -2 asal ada fuluss je..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. fikir soal minyak je nnti.. and maintenance..

      Delete
  4. dulu akak pergi kenduri kahwin kawan naik bas je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rumah tak tahu kat mana.. nk kena cari plak nnti.. heehhe

      Delete
  5. hahaha..sama la dgn ku!jadikan kenduri sebagai alasan percutiii....

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. hehehe.. nnti nk kena cari rumah lagi..

      Delete
  7. masa hang belum dapat lagi tapi bila da dapat takut jemu lah nak jalan jauhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada.. tara moto yg ada sekrang pun seronok je jalan jauh2.. kalau dapat superbike, lagi la best..

      Delete
  8. Kat rumah ada satu tukun... nak pinjam? :D
    Semak tengok tak jalan-2...

    ReplyDelete
  9. semuga satu hari nanti dpt moto cenggitu....

    ReplyDelete
  10. ..minat beno ngn superbike..moga impian pha is termakbul dlm ms terdekat.. :P

    ReplyDelete
  11. lepas ni bila dah dapat sebuah.. takde alasan dah untuk tak singgah kat rumah akak.. hehehe..

    ReplyDelete
  12. Dulu aku ke sana ke sini naik motor kapcai je.. dari KL sampai JB dan Penang.. :)
    Lepas tu dah tak larat...
    Untuk berjalan-jalan tengok kawan kawin, di Dungun & Kuala Tgganu, aku naik bas ekspres je.. naik bas tempatan (bas loncat), tidur pun di surau je.. BEST woooo! :)

    ReplyDelete
  13. kalau tkut penat naik bas pun boleh..cuma sampai sana nanti patah kaki laa skit..tapi apa2 pun kalau tak dapat hadir, kirim doa pun rasanya pasangan pengantin tu dah bersyukur...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  14. bila dapat moto besar macam macam alasan nak berjalan bukan setakat nak oergi kenduri kahwin je. hehehe. Jauh tu nak pergi.

    ReplyDelete
  15. Tak apa...mereka faham sebagai student sumber terhad...kalau dah keje masa terhad..yang penting kirim doa dan bertanyakan khabar....kirim kad pun jadilah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah.. ku kirim doa dalam blog.. heehhe

      Delete
    2. kirim hadiah.. err.. eerr...

      Delete
  16. Replies
    1. sabar.. tengah kumpul kekuatan dan kumpul duit.. heheh

      Delete
  17. sangat faham mu dah sangat ngidam superbike tu pha is.. lmbt nunggu beli bike, sudah nnt semua wedding org mu x gi.. pelan pelan kayuh yer pha is..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. dah faham x pe.. yg dekat2 ni boleh la pergi.. insyaAllah.. thanks..

      Delete
  18. comel aaa superbike tu...teringin bergambar je,...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bergambar pun dah best.. kalau dapat naik lagi best..

      Delete
  19. Dengan izin NYA tercapai cita-cita Pha Is..time tu boleh ronda satu Malaysia..

    ReplyDelete
  20. Aamiin.. semoga dimakbulkan impian Pha Is tu.. aamiin..

    ReplyDelete
  21. Hehe. InsyaAllah, satu masa nanti mesti dapat jugak.

    ReplyDelete
  22. haha dpd superbike, lebih baik ambik keta. hujan pun ok ja dul dalam tu. superbike ni dah mahal, hujan kena juga :)

    ReplyDelete
  23. penat la nak ulang utara-selatan dgn superbike.. why not amek keta jaa.. boleh landing jugak.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. naik moto la.. baru adventure.. hehehe

      Delete
  24. jadi point die kat sini, kalau ada superbike baru dpt g kenduri jauh2 la kan hehe.. smoga impian pha is tercapai.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. x la.. kalau ada superbike, kenduri tu just sekadar alasan je.. asalkan boleh keluar jalan2, mesti keluar punya..

      Delete
  25. motor ok jugak ape.. done nuffnangx3 yer

    ReplyDelete
  26. superbike ok jer...xkena toll...klu keta...fenat jugak nk bayor toll smpai ke jhor tu...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. tu yg best tu.. lagi 1, kalau jamm, boleh selit menyelit...

      Delete
  27. naik kapal terbang la laju sikit.. haha

    ReplyDelete
  28. oh kaki jalan jugak la nie ea? haha semoga impian tu tercapai :D

    ReplyDelete
  29. kiranya nak ada superbike la ni?in shaa Allah tercapai hajat tu..;)

    ReplyDelete
  30. Ala..naik je bas, keretapi pun ok juga...Flight pun murah sekarang ni..Tapi yg nogori 9 tu tak dapek den nak nolong eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. tapi kali ni lagi jauh.. johor nuh..

      Delete

Post a Comment