Thursday, November 14, 2013

9 CPUV On Going?

sebenarnya, dulu aku pernah merajuk dengan en. nuff sebab hampir 3 tahun aku berblog, aku tak pernah dapat CPUV. hairan bila tengok orang lain dengan riangnya update entri dapat CPUV baru saban hari ibarat dapat duit raya di pagi raya.

setelah hampir berputus asa, aku hantar ticket kat en. nuff. selepas tu, Alhamdulillah, baru en. nuff nak pandang aku. mulai saat tu, dapat jugak aku merasa nilai CPUV oleh en. nuff setelah hampir 3 tahun dianak tirikan.

lepas saat tu, boleh la baca entri orang dapat CPUV baru tanpa rasa sedih ibarat tak boleh balik beraya di hari raya. walaupun tak banyak yang aku dapat, jadi la dari tak dapat langsung macam dulu.


jadi la, walaupun hanya dapat lebih kurang 2 CPUV je yang ongoing dalam 1 masa. aku pernah tengok ada orang print screen iklan CPUV diorang sampai 7-9 CPUV yang masih ongoing dalam 1 masa. pergh, hebatnya korang..

apa rahsianya? ceciter sikit..?




78 comments:

  1. Kadang kala memang terasa hati dgn Nuffnang ni...Macam pilih kasih pun ada. Logik ke bagi CPUV on going banyak2 sampai lebih dari 5 utk satu blog sedangkan ada yang langsung tak dapat? Segala input ada pd mereka, takkan mereka xboleh beri pandangan pada pengiklan? Sabor je la... Syukurlah kalau dapat, tapi yg xdpt macam mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul jugak tu... cer bagi sket kat blog Ida... satu CPUV pun tak masuk lagi hehe

      Delete
    2. kadang2 rasa mcm tu jugak.. terasa dianak tirikan.. ada terbaca dan mendakwa yg nuff saja bagi banyak2 cpuv kat seseorg blogger spaya motivasi dia bagi rajin update.. hmm...

      kesian org2 yg x pernah merasa cpuv, macam pha is dulu dan macam ida ni.. hehehe

      Delete
  2. Tahniah...banyaknya dia dapat CPUV...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.. x banyak pun.. 2 je.. ada yg dapat banyak.. hehhe

      Delete
  3. hahaaa..skang ni dua pun dah macam wow...tahniah pha is. daripada takde langsung kannnn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm... jadi la... dari x de langsung.. #syukurmalaysiamasihaman
      hehehe

      Delete
  4. Replies
    1. owh.. sama la kita kalau macam tu..

      Delete
  5. tahniah ! Ros tak dapat pun.. cuma dapat yg sesat tu je.. 2 sen.. okla kan. dari tak ada terus.. hihih

    ReplyDelete
  6. Apa pun tahniah ye... 3 tahun nak tungguu dapat CPUV... nampaknya akak ada 32 bulan lagi laa nak kena tunggu merasa CPUV nie.. huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. masih x dapat ke kak..? hmm.. kita senasib la.. heheh

      Delete
  7. Tahniah....anda adalah rakan saya dalam OH blogger. Rakan sekelas.

    ReplyDelete
  8. hehe..
    samo ler ngan shark,
    dh bertahun baru dpt,

    kalu x silap kene rajin bawa pembaca ke blog kita,
    bawa entri best dan olahan sendiri-jgn main copy2..
    kasi up sket pageview,
    baru sedap iklan menari nnti:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah.. sedang cuba kearah itu..

      Delete
  9. wah,okla tu...jangan merajuk lama-lama sangat..kena selalu approach Nuffnang tau..

    ReplyDelete
  10. wahh tahniah..kene bertukar warna laaa page tuh nnti tarik ramai dtg ;)

    ReplyDelete
  11. zaza pun...setahun lebih...last2 zaza htr saja tya kenapa org lain mudah je dapat cpuv ni... dalam seminggu, 2bjik cpuv nuffnang bagi.. hahahaha...skg ni alhamdulillah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. mcm tu la lebih kurg yg terjadi kat pha is.. hantar je tiket tanya kenapa x dapat, terus dapat. hehehe

      Delete
  12. wahh banyaknya CPUV pha is dapat..
    sama la, anne pun lepas hantar tiket baru nuffnang kasik CPUV.. sedeyy.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. gamaknya mmg kena buat muka tak malu mintak pakai tiket, baru diorg nk kasi kot.. hehehe

      Delete
  13. Assalammualaikum...pha,

    mcam sama aje dengan mselim3 ... senasib lah kita nuffnang merajuk nak kasi earning...heheh

    mselim3

    pls: kena pujuk balik ci nuffnang nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam...
      hmm.. nk kena pujuk dengan tiket..

      Delete
  14. Tahniah pha is.. saya entah bila nak dapat. v.v

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.. dah pernah try hantar tiket..?

      Delete
  15. giler kentang kalo 9 cpuv.. hehehe.. stakat ni, aku blom trime ape2 lagi cpuv. tak nak berharap sgt. nnt keciwa. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal.. terkejut.. kita nk nak dapat 1-2 pun, alahai..

      Delete
  16. tahniah yer pha is.. kute dpt 2 jer tp dh lame dh x dpt

    ReplyDelete
  17. saya bulan lepas cuma lekat satu jer . masuk bulan ni terus melekat 3 dan semuanya masih on going . saya dapat ni pun selepas setahun berblog dan selepas 2x tukar url sebab nuffnang gak ... sabar itu ada hikmahnya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3 iklan tu melekat selepas saya wat 2 entry dlm sehari kat blog ke 2 saya .

      Delete
    2. owh.. so, nk kena buat entri banyak2 la nih..

      Delete
  18. Saya ada juga CPUV ni. Tapi sangat-sangat tak faham. Tengok tanpa rasa. Untuk apa sebenarnya? Tak fahammmm. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. beza cpuv dengan cpc ni, selalunya cpuv yg paling masyuk... sbb tu ramai org cari..

      Delete
  19. Tahniah pha is....rietta pown xpernah dpt....cecite cmne nk hntar tiket....bleh rietta plak try....

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.. erk..? hmm.. nnti pha try buat..

      Delete
  20. untung la banyak jgk. kite ni da 3 tahun jgk br 1 menapak bln lepas. huhuhu kene usaha lebih ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. senasib la... blogging 3 tahun bari merasa cpuv.. hehehe

      Delete
  21. alhamdulillah.. tahniah pha is.. rezeki juga tu.. :D

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah.. tahniah. Semoga terus berjaya.. :)

    ReplyDelete
  23. Tahniah Pha is..ada juga rezekikan..kita pun dah lama tak dapat and tak pernah hantar ticket pun..dia orang kata itu salah satu rahsianya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. try hantar tiket.. mana tahu rezeki murah lepas tu.. :)

      Delete
  24. alhamdulillah, dapat juga pha is merasa cpuv. berkat kesabaran tu. moga-moga murah rezeki pha is lepas ni. ingatlah sekuat mana pun usaha kita, jangan dilupa Allah s.w.t kerana dia lah yang memberikan rezeki ini kepada kita semua.

    ReplyDelete
  25. Macamana nak dpt CPUV ? Saya setahun dah buat nuffnang , baru RM2.81 je . Sedihhh ;(

    ReplyDelete
  26. Eh I dah ada Nuffnang ngeeeee ni pun dah semangat. CPUV tu I tak tahu apa, so tak boleh nak tolong, ni tolong nyemak jer ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. x pe kak.. kita sama2 belajar...

      Delete
  27. MZ baru dpt 3 TAPI tak tulis on going pon dah lompat katak :)

    ReplyDelete
  28. aku nak explain kat ko pun aku tak arif sgt..aku dulu pun lama gak nak tunggu baru dapat merapa kempen CPUV nie..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  29. banyaknye smpi 9.. aefa setakat 5 je on going huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow.. lima pun dah kira puas hati dah.. pha is dapat tara tu je.. 2-3 mcm tu..

      Delete
  30. macam pelik je 3 tahun tak dapat cpuv banyak2.. kdg2 saya tgk ada yang tak sampai setahun pun dah ada cpuv berlambak... tapi takpe, usaha lagi..insyaAllah ada rezeki..

    ReplyDelete
  31. En Nuffnang pening kepala tu nak bagi ke tidak iklan :) haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...