Wednesday, August 28, 2013

sudah habis puasa 6?

Alhamdulillah, baru je lepas habis puasa enam di bulan syawal. Aku habis lambat sebab start lambat. Tunggu habis exam dan tunggu habis jemputan rumah terbuka. Hehe..

Korang amacam? Dah habis? Kalau terlupa, masih sempat lagi nih. Tapi kena buat straight la. Sekarang ni, 28 ogos 2013 dah 21 syawal1434. Ada dalam 8-9 hari je lagi.

Bukannya apa, sekadar mengingatkan. Besar fadhilat puasa enam dibulan syawal ni. rugi kalau tak buat.

"Barangsiapa berpuasa penuh di bulan Ramadhan lalu menyambungnya dengan (puasa) enam hari di bulan Syawal, maka (pahalanya) seperti ia berpuasa selama satu tahun.”
(HR. Muslim).

Renung-renungkan dan selamat beramal...

Maa’ssalamah,
Pha is

21 comments:

  1. terima kasih kerana mengingatkan.. belum habis lagi..

    ReplyDelete
  2. nak dekat da. nad x abes agy huhu

    ReplyDelete
  3. puasa ganti tak habis lagi..hihik

    ReplyDelete
  4. kita baru nak start harap sempat =)

    ReplyDelete
  5. dah buat 5 hari (hari raya ke2 sampai raya ke6) .. lagi 1 tah bila.. huhu :)

    ReplyDelete
  6. huhu , sempat ke ni, harap2 tak sempat.. ;)

    ReplyDelete
  7. minggu ni last untuk puasa 6. huhu

    ReplyDelete