Skip to main content

Antara Kad Raya Dan Kad Kahwin

Hari ni, baru balik rumah. Bila sampai je, 1st thing yang aku cari, kad raya. Sebelum ni, adik aku ada mesej kata kad raya aku ada sampai kat rumah. Hari ni, baru berkesempatan merasai feeling buka sampul kad raya.

pos kad raya sesi pertama

pos kad raya sesi ke-2 (tambahan) hehehe..


Aku : anim, kada raya abang mana? Ada berapa semua?
Anim : ada atas almari tu. 3 kad raya, dengan 1 kad kahwin.
Aku : kad kahwin?
Anim : ha ah. Miasara (satu sekolah rendah dengan aku) dah nak kahwin. Raya ke-4 nanti.
Aku : hmm..  (again, member sama umur tapi dah nak kahwin.)

Okay. berbalik kepada kad raya tadi, thanks to Syazana Zainn, abdooss, dan HeNRieTTa JoSe kerana sudi pos kad raya kepada aku.


Aku pos 13 kad raya kat member bloger dan member facebook, dan dapat balik 3 kad raya. Yang penting, objektif aku tercapai. Nak kembalikan zaman kegemilangan pos kad raya. Supaya semangat pos kad raya tu masih ‘hidup’ dalam zaman kad electronic ni.

kad kahwin ala-ala twitter

Anyway, buat miasara dan bakal suami, tahniah buat korang. Muda-muda lagi dah sampai jodoh. Bagus la. semoga korang berbahagia hingga ke syurga. Akhir kata, selamat pengantin baru, maaf zahir dan batin. #eh.

maa'ssalamah,
Pha is

Comments

  1. Dapat jugak tu.
    Yg sy tak sesampai lagi.
    Nak pos kat orang tp tak reti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian.. hehehe.. x pe.. tahun depan ada lagi.. insyaAllah..

      Delete
  2. Replies
    1. kan? ni mesti jumpa kat twitter ni.. hahaha

      Delete
  3. Itulah pha is.. akak dah dapat kad raya tapi takdan nak reply.. ada kekangan masa dan masalah melanda.. :(
    sedih.. orang beria-ia bagi tapi tak terbalas juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pe kak... lain kali la.. tahun depan ada lagi, insyaAllah...

      Delete
  4. Replies
    1. dah terlambat dah... insyaAllah, tahun depan ada lagi...

      Delete
  5. saya pos 20 kad raye..baru dapat balik satu je...hehehe..tak kisah pon KAN....janji kite eclas nk bg...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. x kisah pun.. kita pos bukan harapkan balasan.. asalkan hati seronok, bila kembalikan nostalgia lama..

      Delete
  6. kad raya utk cik nor mana nye?hihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, normi nieza ada hantar alamat ke? x perasan pun..

      Delete
  7. Pha Is,

    Jazakallah.

    Barakallah.

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. afwan.. wa barakallah a'laika aidhon..

      Delete
  8. Hehehe...thanks pha is....selamat hr rya,maaf zhir btin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. u're welcome. thanks utk akak jugak.. selamat hari raya..

      Delete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal