Skip to main content

Batu Karang

kelmarin, 1st appointment aku dengan klinik pakar urology di hospital pulau pinang. setelah merana sejak bulan march lalu, akhirnya aku mendapat jawapan untuk penyakit "misteri" yang kadang-kadang aku alami ni.

sebelum ni, bila buat ultrasound, doktor kata left kidney aku tak ada apa-apa, cuma right kidney aku je yang macam bengkak sikit. tapi hasil ultrasound semalam kata right kidney aku pulak yang tak ada apa-apa, tapi left kidney aku ada batu.

kejap sebelah kanan, kejap sebelah kiri. boleh pulak kidney-kidney aku ni main acilut dengan aku. tampor kang..!!! hehehe..

hmm... muda-muda lagi dah ada penyakit. bak kata mak sedara aku, nama je student farmasi, tapi banyak penyakit (of course, migraine salah satu darinya). tak serius pun. kecik je batu tu. kena minum air banyak, tapi bulan posa ni banyak mana sangat aku boleh minum. kan?

tak cukup dengan bad news pasal kidney aku, masa aku nak balik dari hospital, helmet aku pulak yang kena curi. cobaan. sabor je la.

nasib baik urologist tu cun. tak sabar nak tunggu next appointment.

p/s : Tips Penyimpanan Ubat yang betul


Comments

  1. 1. aku pernah curi helmet (jalan pudu) lepas helmet aku yang kena...

    2. student farmasi pun manusia, macam doktor yang boleh sakit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1. erk..? no komen..

      2. yup.. saja je mak sedara nk melawak.. heheh

      Delete
  2. Pha Is,

    Aku pun hampir2 kena sakit tu, sampai doktor kata test air kencing ada darah.
    Banyakkan minum air dan makan ubat ye? (Masa boleh makan/minum ler :)

    ReplyDelete
  3. semoga pha is ok.. sabardi atas dugaan Allah.. waktu sahur dan berbua puasa kena banyakkan minum air kosong..

    ReplyDelete
  4. Allah, sabar. Sakit kifarah dosa. :) Syafakallah

    ReplyDelete
  5. Semoga Pha Is cepat menemui penawar penyakit kecil tu, biasalah Allah akan selalu menduga hambanya untuk menggugurkan dosa . Banyakkan doa, Insya-Allah :)

    ReplyDelete
  6. Moga cepat sembuh hendakNYA..

    psstt: kad raya pha is dah selamat akak terima Khamis lepas.. t.kasih byk2..

    ReplyDelete
  7. moga cepat sembuh yea pha is. kena minum byk air.

    ReplyDelete
  8. mmg dugaan sungguh ni. jom minum byk air. saya pun kurang sgt minum air puasa2 ni sampai jatuh sakit..

    ReplyDelete
  9. uiks...naseb baek comeii errkk...hehehe...moga btu kranng tu xmenyerang lgi...mnum air kelapa kata org...tpi bdk farmsi lebih arif rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. ha ah.. nasib baik comei...

      Delete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal