Skip to main content

Questions from Aina


pertamanya, thanks kepada saudari Aina kerana sudi tag aku dalam segmen tu. malangnya, aku dah pernah join segmen 11 soalan macam ni, rasanya dah 2 kali dah kena tag. so, mula-mula rasa macam malas plak nak buat.

tapi, sebagai penghargaan buat saudari Aina sebab sudi tag, aku buat jugak. tapi sekadar menjawab 11 soalan tu je la yer..



1.Apa impian awak?

nak masuk syurga la.. (cliché)

2.Kalau berpeluang jumpa dengan artis yang korang suka.siapa? Takkisah lah kpop,or whatever.

hmm.. susah betol soalan tu. sebab tak terfikir langsung nk jumpa or bergambar or nak minta sign mana-mana artis. rasa mcm lagho je semua tuh.. *erk..

3.Binatang liar mcm leopard atau apa apa yang korang nak bela?

liar? dulu suka tengok helang. rasa macam best plak kalau boleh bela burung helang. tapi, helang kira liar ke?

4.Tempat bercuti yang diimpikan?

untuk percutian, tempat tak penting. yang penting bercuti dengan siapa. kalau dapat bercuti dengan member2, pi tempat yang bodo-bodo pun dah best.

5.Ada crush tak? ;p

of course la ada. aku pun ada nafsu jugak. bukan malaikat. but so far crush stay crush. not more than that.

6.Hobi anda?

hmm.. ni pun susah jugak nak jawab. makan kot.

7.Bila bosan buat apa?

bila bosan, makan. kalau tak makan, tidoq. tak pun tengok movie. hmm.. lebih kurang macam tu la.

8.Suka pakai make-up tk? Suka pakai apa?

teet.. x de kaitan..

9.Movies yang paling suka dan kerap tengok?

dark knight trilogy by Christopher Nolan.

10.Azam 2013?

dulu pernah terfikir untuk jadikan tahun 2013 sebagai 'tahun mula mencari calon'. tapi tak jadi. terpaksa tunda lagi disebabkan masalah yang tak dapat nak dielakkan.

11.Ciri ciri tentang diri anda?

apa punya soalan la nih? hahahah..ntah. kalau aku describe diri sendiri, nanti jadi syok sendiri. bias. so, kalau nk tahu jawapan, you can ask my mother, you can ask my friends, but please dont ask my sister.. hehehehehe...


ok. cukup 11 soalan.. sory lmbat jawab, sebab sebelum ni laptop buat hal, tak boleh connect internet. tapi skrg ni tgh study week.. ok. selak nota balik.. bye..



[edited]
kalau ikutkan peraturan asal, kalau aku nak tag orang lain, aku kena buat 11 soalan lain plak, khas untuk mereka. so, kat sini aku letak 11 soalan baru.

1. suka warna apa? why? (5 markah)
2. kalau dapat anak, nak letak nama apa? 1 untuk lelaki dan 1 untuk perempuan. (4 markah)
3. jika tetiba dapat duit RM 9.5 billion, berikan SATU benda yang  pertama sekali yang akan dibeli.  (2 markah)
4. ciri-ciri pasangan idaman/ideal? (10 markah)
5. aktiviti masa lapang/hobi ? (5 markah)
6. subjek yang paling suka dan paling tak suka masa kat sekolah? (6markah)
7.  makanan kegemaran? (4 markah)
8. siapakah yang paling disanjungi/dijadikan inspirasi? (5markah)
9. suka makan ubat tak? (4 markah)
10. kartun/anime yang paling suka dan berikan watak yang paling disukai dalam kartun/anime tersebut. kalau tak suka, berikan sebab kenapa. (5 markah)
11. ceritakan sikit antara pengalaman manis yang ada sepanjang hidup.. (10 markah)

kalau ikutkan kena tag 11 orang. ramai tu. buat masa sekarang aku tag sorang je dulu  dulu. lagi 10 orang nanti aku akan tambah dari masa ke semasa sapa yang akal jadi mangsa aku. hehehe

1. saudari Nuha Ahmad, pemilik blog Girls Talk (http://lovebubbling.blogspot.com/)
2. kak Aizamia3, pemilik blog Blog Mak Budak a.k.a Remaja Purba (http://aizamia3.blogspot.com/)
3. cik Sayidah Nafisah Ruslan, pemilik blog B e l o g k a y a n g a n (http://belogkayangan.blogspot.com/)
4.  cik imantizz_truper, pemilik blog Perjalanan Hidupku (http://cintasampaisyurgaabadi.blogspot.com/)
5. saudari Edo Hayra, pemilik blog Cerita Seorang Edo Hayra (http://ceritaedohayra.blogspot.com/)
6.
7.
8.



anyway, kalau ada sesiapa yang nk try jawab, dengan berbesar hati dan dengan penuh ta'zimnya aku mempersilakan. kalau ada yang jawab, bagi link kat komen yer... aku nk baca.. hahahaha...




maa'ssalamah,
Pha is

Comments

  1. hihi azam tahun 2013 mungkin akan di tunda ke 2014 kot?

    :)

    p/s: baru perasan kotak komen dah bertukar

    ReplyDelete
    Replies
    1. harapnya mcm tu la.. malas nk tunda lagi.. hehehe..

      p/s : ha ah.. malas nk pakai yg google+ punya.. x de feel la.. hehehe

      Delete
  2. Get to u know u better with these 11 answers ;)

    ReplyDelete
  3. Phais,
    Why we cannot ask your sister about yourself?
    Maybe she will give very 'interesting' answer about you.. hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. indeed.. my sister is "too" sincere.

      Delete
  4. Hehhee...sempoi jerr jawapan...ooo rietta mmg jga gg...sebab gg la, rietta dpt mnikmati makanan yg lazat...klu pkai gg palsu, mesti feel dia kurang....ekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa susah.. polident kan ada.. hahahahaha...

      Delete
  5. teringin nak main soalan soalan gini tapi xada pulak org tag huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa.. yer ke...? nanti saya tag awak.. okay.?

      Delete
  6. awat x boleh tanya adik nya ? haha mesti ada papa takut bocoq rasia ni. tahun mencari calon ? hihi selamat mcari. haaa, msti salu curi curi pandang dekat crush ni :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha la.. kalau tanya adik, mesti dia kutuk kaw kaw pnya.. hahaha

      hmm.. ameen...

      x de la selalu curi2 pandang sangat.. crush no. 1 dah lost kontek. crush no. 2 dah berpunya dah pun. crush no. 3.... eh, mcm ramai plak kan..? hahahaha

      Delete
    2. hahahaha.. untunglah ada ramai crush..

      Delete
    3. erk.. shhh.. diam2 sudah.. hehe

      Delete
  7. tergelak kat part ni >>
    5.Ada crush tak? ;p

    of course la ada. aku pun ada nafsu jugak.

    haha direct betoi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. awan nina.??? waa.. lama x dengar citer.. hehehe

      Delete
  8. soalan yang nak tag orang tu macam best.. ;)
    tengok senarai.. fuh.. selamat.. wakakaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat.. kalau mcm tu, nnti saya tag kak aizamia3 la... heheh

      Delete
  9. suka makan juga.. hehe.. best juga main game 11 soalan ni.. setakat ni 5orang tag, alhamdulillah jawab juga soalan diaorang untuk tidak mengecewakan mereka..

    ReplyDelete
  10. Maaflah tak tag sape2.. <--- tak ikut peraturan yang ditetapkan..)

    http://aizamia3.blogspot.com/2013/06/nak-elak-ingat-selamat-rupa-rupanya.html



    ReplyDelete
    Replies
    1. x pe.. pha is dulu pun malas nk ikut peraturannya sangat.. heheh...

      Delete
  11. rasa macam nak buat tapi asyik takde mase je pulak.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok. sorang lagi mangsa.. hehehehe

      Delete
    2. errr... pais, ni kita dah buat.. kikiki

      http://belogkayangan.blogspot.com/2013/06/11-soalan-dari-pais.html

      Delete
  12. oooo..ade crush yea..hahaha
    sapa la agaknya yea.

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. kalau mnarik, apa kata kalau pha is tag imantizz_truper. boleh try jawab... hehehe..

      Delete
    2. hahahaha...dengan besar hatinya incik abg pha is...^_^

      Delete
    3. dah siap!

      http://cintasampaisyurgaabadi.blogspot.com/2013/06/akhirnya.html

      ngantuk...nak tido dulu..^_^

      Delete
  14. Replies
    1. kalau dah menarik, kena jawab la.. hehehe.. pha is tag yer...

      Delete
    2. oh ho InsyaAllah esk edo jwb hehe..
      nak tgk Twilight dlu hoho

      Delete
  15. http://ceritaedohayra.blogspot.com/2013/06/masa-untuk-bocorkan-rahsia.html

    hehe agak2, boleh dapat markah penuh dak???

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Cara Lapor Penipuan Astro

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Review | Tayar Nankang Rodiac Sportiac

Gaji Ahli Farmasi