Tuesday, June 25, 2013

Blog | Nota Kesihatan

macam yang aku pernah cakap sebelum ni dalam entri "kantoi", kalau boleh, aku tak nak nama betul aku ada sangkut paut dengan blog ni. maklumlah, blog ni tak formal. so, aku rasa, untuk nak cover kantoinya disitu, aku buat lagi 1 blog, dengan guna nama betul aku. aku buat blog skema.  

jadi, dengan lafaz bismillah, aku nak memperkenalkan blog aku lagi satu. blog yang diberi nama "nota kesihatan". (bapak nama pun skema habis)


kenapa nota kesihatan? sebab sebagai bakal ahli farmasi, bakal health care provider, antara role aku ialah menyampaikan maklumat yang telus berkenan kesihatan terutamana maklumat yang berkaitan dengan ubat.

objektif penubuhan blog tu: 
sebagai satu medium perkongsian maklumat kesihatan dari sumber-sumber yang boleh dipercayai. maklumlah sekarang ni, banyak maklumat pasal kesihatan yang datang dari sumber yang belum tentu lagi kesahihannya.

contoh paling mudah, pasal kes panadol dulu tu la. yang kononnya sangatlah bahaya sampai boleh ada dalam badan sampai 5 tahun. mitos semua tu.

tapi, blog ni pun belum siap sepenuhnya lagi.. dalam proses baru nak merangkak.harap-harap dapat bertahan macam blog ni.   


maa'ssalamah,
Pha is

30 comments:

  1. wah...bestnye...perkongsian yang baik nie...thanks yea...

    ReplyDelete
  2. ilmu yang baik elok dikongsi.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol... jadi ilmu yg bermanfaat...

      Delete
  3. wah bagus juga ada perkongsian macam ni :)

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. tengok la, kalau ada mood, baru update.. heheh

      Delete
  5. semoga terus bersemangat untuk menulis perkongsian mengenai kesihatan.. :D

    ReplyDelete
  6. Terima kasih abg Pha Is . Semoga tercapai cita-cita utk memberikan servis yg terbaik dalam berkongsi ilmu kesihatan :)

    ReplyDelete
  7. Wah banyak pengetahuan yang boleh dikongsi kelak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. masih banyak yg perlu dibelajar..

      Delete
  8. tgu ek, t edo akn tnya byk2 haha

    ReplyDelete
  9. Curahkan ilmu yang di pelajari...bagus! Semoga bertambah keberkatan.
    Semoga maju jaya :)

    ReplyDelete
  10. wow...bakal ahli farmasi yang pnuh dengan cita2 memajukan bidang kesiahatan. hee...good luck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks... smoga puan mish pun berjaya memajukan dan mengharumkan bidang farmasi.. hehe

      Delete
  11. ooo..yang panadol tu mitos upernya... ingat kan betul la. dok terfikir jugak betul ke kena tunggu sampai 5 tahun baru nak hadam dari badam. nanti update k tentang ni. nak jugak tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti saya try tulis pasal tu..tapi nk kena kumpul bahan bukti dulu la.. hehe

      Delete
  12. wah² ada blog kesihatan..ok lah...boleh dpt maklumat yg betul sekurang²nya..hikks:)

    ReplyDelete
  13. waaaa, ada 2 blog. harap2 dua dua blog tak terabai :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntahlah.. kta tengok nnti mcm mna...

      Delete
  14. wah bagusnya.. pasni kalau nak ubat boleh la ke kaunter nota kesihatan ni eh :) ada rujukan ka nanti.. bagus bagus

    ReplyDelete