Skip to main content

Wishlist #3 | Motosikal

mungkin dah ramai yang tahu, aku gila moto. dah banyak artikel yang aku dah tulis berkenaan motosikal. malah, kebanyakan keyword yang masuk blog aku pun, ada kaitan dengan motosikal. kalau tak percaya, tengok bahagian "entri terpening minggu ini" kat atas tu. setiap minggu, top 5 entri paling banyak pageview mesti ada kaitan dengan moto.

antara entri moto yang paling banyak menyumbang kepada trafic aku :

Wave 125x ultimo
Komen Motosikal Wave 125X Ultimo
(ni moto yang aku pakai sekarang. so, banyak la aku buat review)

kalau boleh, kalau ada rezeki, memang aku akan angkat naked bike. tapi, sampai sekarang, aku tak ada lagi model yang aku betul-betul target nak beli. memang dah ada beberapa model yang dah berjaya mencuri perhatan aku, tapi, semuanya bergantung kepada bajet aku nanti.

sebagai contoh, kalau bajet habis low, kira paling koman sekalipun, at least kalau aku dapat angkat kawasaki z250 pun, okay dah. sekarang ni, model ni kat malaysia tak keluar lagi. khabarnya bulan november  2013 ni baru sampai pasaran Malaysia. kat bawah ni gambar kawasaki z250 dari pasaran indon. harga mungkin dalam RM20k.

naked bike
kawasaki z250

kalau rezeki aku murah, kalau dapat yg bajet tinggi sikit, aku angkat yamaha xj6 facelift. model ni dah ada kat malaysia. harga sekarang dalam range RM 38k.

naked bike
yamaha xj6 facelift

kalau rezeki aku murah lagi, last choice, aku nak cekau kawasaki z800. harga sekarang dalam range RM50k. kalau dapat yang ni, kira habis ni'mat hidup la. hehehe..

naked bike
kawasaki z800
tapi, tu la. aku nak keje lambat lagi. sementara nak kumpul duit, mesti akan ada lagi model-model baru yang akan keluar. kalau ada yang lagi best, mungkin aku akan angkat yang tu. 3 yang atas ni, just buat masa sekarang. 


*moto yang baru aku buat naik pergi kerja. moto lama tak jual, tapi buat pakai pergi surau. hehehe..

untuk nak tengok lebih banyak model motosikal idaman aku, boleh tengok di entri ini:



maa'ssalamah, 
Pha is


Comments

  1. pergh, naked tengah naik sekarang ni. ada kawan yang pakai er6n pun dah nak upgrade...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergh... dulu er6n pun antara yg saya target.. tapi last2 lebih prefer xj6 dari er6n...

      Delete
  2. motor nie mahal kot..baik beli keta..km cakap macam tu sebab km pempuan..tak payah berhujan dan berpanas..masuk dalam keta,'on' aircond..tangan pun tak 'burn'..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... naik moto feel dia lain...

      Delete
  3. kalau dapat salah satu.. wah.. untung arrr akak.. boleh gedik manja kat en. suami mintak bawak ke hulu ke hilir.. wakakaka..

    ReplyDelete
  4. mahalnya harga moto tu -___-
    macam harga kereta viva seketoi. haha

    p/s: moto warna hijau tu smart :3

    ReplyDelete
  5. Naik honda petak pun dah feel sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk? hahaha.. pun boleh, tapi lagi feel kalau dpt merasa honda cbr1000.. hehe

      Delete
  6. hoo.. minat moto gak eh.. kalau camtu leh lea follow blog http://fta2012.blogspot.com/ kat sini ada jual barang2 moto.. kot nanti suatu hari pakai superbike ne tau.. leh lea singgah2 blog tu yea.. he2..

    # jalan2 singgah petang disamping mengomen disini.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayat atas 2.. kasawaki z250 atau Kawasaki z250 yea?

      Delete
    2. okay, nnti saya singgah blog tu.. thanks..

      sory, typo.. kawasaki.. thanks sbb tolong bagitau...

      Delete
  7. cantik2 nya motor tapi tak berani nak naik. kalau membonceng bolehlah.. hehe

    ReplyDelete
  8. Pha Is,

    Hang dok pakai Wave 125 ka? Aku nak pakai Wave tu lah. Cepat sikit sampai pi mana2 pun. Tapi family tak bagi. Jadi dapat Wave 100 pun jadi lah. Syukur Alhamdulillah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi la.. syukur dgn apa yg ada.. wave 100 pun ok apa... heheh

      Delete
  9. semoga berjaya mendapat motor yg diidamkam...hehe~

    ReplyDelete
  10. wah minat moto.sama jea ngan adik ipar nik. sibuk nak beli moto.skarang dah keje so blh la kumpul duit tuk beli nnt

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaa... ish, x sabar nk keje.. hehe

      Delete
  11. Replies
    1. cik bolat ni kuat merempit sungguh. hahaha

      Delete
  12. alaa...baik beli kereta terus, nanti dah ada keluarga tak susah2 heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kereta beli jugak, tapi yg biasa je... hehe

      Delete
  13. Wohohooo.. Ni betul2 mat moto ni.. Kalau bawak moto ni depan2 warung kompem semua mata terbeliak ja tengok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. bawak slow2, pastu press 2-3 kali, then pecut.. pergh.. rasa hensem giler... hahaha

      Delete
  14. Perghhhh dasatnya moto tu....nak satu gak..hi hi

    ReplyDelete
  15. Rietta masih setia ngn mr kriss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus la.. setia itu bahagia.. pha is bukan nk cari pengganti wave 125 pun.. sekadar nk memadukan diorg je.. hehehe

      Delete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal