Wednesday, February 6, 2013

What You Want To Do?


aku terjumpa video kat bawah ni dari wall facebook member aku. just nak share di sini, video berkenaan kerjaya ni. sangat berguna terutamanya yang masih belum pasti bila dah grad nanti, nak kerja apa.



lepas aku tengok video ni, aku cuba tanya diri aku balik seperti yang disebut dalam video ni. Apa yang aku nak jadi jika wang bukan lagi menjadi suatu faktor? tahu jawapan aku apa?

jawapan pertama sekali yang terlintas dalam kepala otak aku, aku nak jadi cikgu.! seriusly, aku sendiri pun tak sangka yang aku akan fikirkan jawapan tu. hahaha..

tapi, sekarang ni, rasanya dah terlambat untuk aku nak fikir perkara ni. faham-faham je la, kalau dah ambil kos farmasi, memang jadi ahli farmasi la. dah tak boleh nak buat apa-apa dah. hmmm...

korang plak, nak jadi apa?



maa'ssalamah,

Pha is

34 comments:

  1. aku nak jadik seorang kaunselor ^_^
    tp kalau xdpt jdik,ak redo klau jadik seorang mnusie bese je :)

    #sengsara nak carik keje pas abis blajaq weh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. ni kes suka nasihat org la nih.. hahaha

      Delete
  2. nak jadi pe? nak jadi pilot TUDM =) hehehe, cita2 yg memang takkan pernah dpt sampai bila2.. tunggu ada anak nanti la,

    ReplyDelete
  3. Aku hanya nak jadi 'aku', yang seadanya. Aku seorang guru. Hehehe

    ReplyDelete
  4. nak jadi apa? yg pasti kejenya halal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu sudah tentu.. tapi kalau kita kerja apa yg kita suka, kerja akn jadi suatu "hobi"...

      Delete
  5. jadi suri rumah jea la skarang ni..hehe

    ReplyDelete
  6. aku nak bukak bissnes je :)

    eh tak boleh tgk lah video hanggggggggg laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. la.. apesal? tak update flash ke..? heheh

      Delete
  7. saya nak jadi fashion designer..tapi dah ambik kos farmasi..dah tak jadi..hehe..xpe2 usaha tangga kejayaan..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm.. nk buat macam mana kan..? terpaksalah suka farmasi.. hehehe

      Delete
  8. nak ubat panadok dua papan boleh? hihi


    kata keje farmasi, nnt mesti jenuh dok bau ubat jek -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. ubat panadok x de.. panadol ader la.. hehehe

      Delete
  9. Farmasi tak boleh jadi cikgu?

    Apa pula? Lepas dapat ijazah nanti, ko mintalah KPLI (Kursus Perguruan Lepasan Ijazah). Tempoh dia sekejap je, setahun ke 2 tahun.. aku pun lupa. Dulu aku minta jadi Guru Bahasa Inggeris, tapi umur dah lanjut... :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk jadi cikgu pun, pointer rendah je.. takut x dapat la.. hehehe..

      Delete
  10. xleh jgk nk men video..xupdate flashh..huhu

    ReplyDelete
  11. Boleh jer lagi jadi cikgu...cikgu farmasi. hehehe
    I nak jadi boss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. nk jadi lecturer ajar farmasi pun susah sikit, sebab pointer rendah...

      Delete
  12. amik master, boleh jadi lecturer bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahnya nk amik master pun mcm x lepas je.. hehe

      Delete
  13. wah.. nak jadi cekgu.. tak pe2, t blh jd lecturer ke.. :)

    ReplyDelete
  14. nak jadi cikgu tadika...cita2 dari tadika lagi tu...^_^...

    apapun yg jadi,km tetap nak jadi cikgu tadika..tapi kalau bukan rezeki,jadi ckgu tadika dekat anak2 pun jadi lah....=_="

    ReplyDelete
  15. eh siapa kata awak tak boleh jadi cikgu? boleh lah.. awak belajar banyak sikit lepastu dah boleh jadi lecturer. haaa mengajar jugak tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk belajar banyak sikit, nk sambung pengajian, pointer kena mantap.. skrg ni cukup makan je.. hehehe

      Delete
  16. Salam... boleh tak saya nk share masalh saya ni, tolonglah.. saya tk tahu nk cita pada sape lg dah saya dah buntu sangat nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam. masalah.? kalau awak sudi nak share, saya tak kisah. mana yang saya boleh bantu, saya bantu...

      Delete
  17. kalau cita cita lama nak jadi sasterawati negara haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...