Skip to main content

Sorry Pak Cik

pagi itu, aku ke jeti untuk beli tiket bas untuk adik aku. setelah urusan pembelian tiket selesai, masa aku nak balik, entah macam mana, aku hampir-hampir nak langgar sebiji motosikal yang tiba-tiba muncul depan aku secara mengejut.

tapi, nasib baik aku sempat brek. kalau tak, memang dah kena langgar dah. moto tu ditunggang seorang perempuan yang aku kira, umurnya dalam lingkungan awal 20-an. baya-baya aku jugak.

selepas aku buka visor helmet aku untuk tengok situasi dengan lebih jelas, belum sempat aku bersuara, dia berkata :

"sorry, pak cik.."





aku ni nampak tua sangat ke..?

Comments

  1. Replies
    1. ha ah.. sopan sangat
      *tangan dibahu, mata keatas*

      Delete
  2. hahaha...wordless..mungkin dia ragu2 nak panggil abang...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. agaknya la... tapi agak2 ar... hahha

      Delete
  3. Replies
    1. ah, sudah... cukup sudah... cukup sampai disini saja... hahaha

      Delete
  4. haha , biasalah tu , kekadang sy pun abg dah lebih tua dari saya call sy kakak . haha .

    ReplyDelete
    Replies
    1. abang-kakak tu x pe.. tak teruk sangat.. masa pi CC kat kampung pun, brader yg jaga cc tu panggil abng sedangkan rasanya dia yg lagi tua..

      Delete
  5. haha..biasa la tu pha is..org nie macam2 ragam..diaorang bukannya tahu umur kita..wlupon kita lebih muda dr dia sebenarnya..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau panggil abang x pe.. ni pak cik.. tu yg x menahan tu.. heheh

      Delete
  6. hahahaha :D .. kalau aku kan Pha Is, aku sound dia balik; "Bila masa aku kawin dgn makcik ko?"

    ReplyDelete
    Replies
    1. ish3... garangnya pakcik nih... hahhaa

      Delete
  7. hari tu pun ada pegi mall dgn kwn, then ada sorg bdk sekolah nak terlanggarlah kwn kami. then budak tu ckp kat kwn kami tu.."eh3.. mak cik ni.." haha..-,-
    apa lagi kwn kami tu pun bengang la then kwn kami ckp kt bdk 2 kurang ajar punya budak..al least kalau panggil akak pun xde la sentap sgt..

    ReplyDelete
  8. xdelah macam tua sangat tapi kalau macam bapak-bapak tu same lah kot. hihihi

    ReplyDelete
  9. ok la tu panggil pak cik.tanda hormat..hehehe

    ReplyDelete
  10. huhu..sabar bro..kena shave misai tu kot baru nampak muda skit :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah...jambang ni agaknya dah teruk sangat kot.. hehehe

      Delete
  11. dia nak pggey abang, malu agak nya, hee :)

    ReplyDelete
  12. agaknya dia ada sorang pakcik iras iras pha is lah kot. haha

    ReplyDelete
  13. Oh, ni yang tahun lepas punya ni.

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal