Skip to main content

Makan2 Klate 19 | Restoran Alstonia


kali ni, kita terjah restoran Alstonia plak. nama dah sempoi dah. dari luar nampak macam kedai biasa je, tapi menu dia agak sempoi. kedai ni terletak di Jalan Guchil Bayam, Kota Bharu, Kelantan. (coordinate:  6° 6'31.69"N 102°16'58.00"E).

aku rasa, so far, kedai ni yang menunya yang paling banyak variasi. macam-macam ada. untuk masakan panas, ada goreng-goreng (nasi, mee, dsb), tomyam, paprik, goreng kunyit, telur bistik, dan seangkatan dengannya.

masakan western, chicken chop, fries, burger, semua ada. masakan kampung pun ada, contohnya, keropok lekor. dan yang bestnya, ada menu "masakan penang". contohnya, char kway teow, kway teow kerang, dan sebagainya. untuk makanan pencuci mulut, ada ice cream, ABC, ice blended, dan seangkatan dengannya. senang cerita, banyak variasi la. style kan? everything under one roof.

kalau ikut sign board ni, ada wifi. tapi aku tak pernah try pun.

bagi yang kaki bola, tempat ni pun antara port lepak orang tengok bola, sebab ada LCD projector. boleh tengok dengan puas. time ada bola, tempat ni full. hari restoran ni beroperasi aku tak sure. yang aku tau, jumaat tutup. (sebab dulu kami ingat nak pi tengok cerita maharaja lawak kat situ, tapi tutup.)

dah banyak kali aku ke situ. tapi gambar makanan lupa nak ambil. hehe..  setakat yang aku pernah rasa, nasi goreng okay, tomyam pun okay, ABC memang layan, ais blended boleh tahan, ice cream nampak macam sedap (member aku yang order), char kway teow pun tak rugi kalau try. (aku selera besar. kalau makan nasi goreng tak kenyang lagi, selalunya aku pekena char kway teow pulak. hehe..) harga semua aku rasa lebih kurang standard je dengan kedai biasa.

so, jom..!!!

maa'ssalamah,

Pha is



Comments

  1. name die susah kebeno nk sebut,heheh mantap lah kalau semua makanan ade

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa plak susahnya.. alstonia... sng je.. heheh

      Delete
  2. Bc menu je da tau sdap...kalu g klate nnt leh try mkn cni...

    ReplyDelete
  3. nama restoran dia Alstonia tu.
    byk gak menu yea.mcm2 ada :)

    ReplyDelete
  4. lamanya tak makan western.. lamb chop~ sedapnya *berangan*

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. baru je pekena lamb chop..

      Delete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Cara Lapor Penipuan Astro

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Review | Tayar Nankang Rodiac Sportiac

Gaji Ahli Farmasi