Wednesday, January 9, 2013

GEMPAR | Bayi 18 Bulan Exercise.


pagi tadi exam applied therapeutic 1. semalam, ramai yang mula resah dan gelisah. terpampang jelas di timeline twitter. takut-takut tersilap bagi ubat. agaknya, kalaualah pesakit dalam soalan exam tu pesakit betul-betul, dan kami kena rawat diorang, mesti diorang dah mati.


itu satu hal. lepas tu soalan exam pulak buat gila. baby yang berumur 18 bulan ada penyakit asma. baby tu kena serangan asma selepas dia exercise. (exercise induced asthma). persoalan yang timbul dalam kepala otak aku, baby umur 18 bulan, dia nak exercise apa? hahaha..


then, bila keluar exam hall,

"aku rasa, baby tadi dah mati dah..!" 


maa'ssalamah,
Pha is

11 comments:

  1. 18 bulan = 1 tahun 6 bulan.

    Anak buah aku umur 1 tahun 5 bulan dah pandai lari dengan laju ke jalanraya depan rumah dan panjat tingkap, meja, almari. Mak ayah tok opah onyang dia hampir kena sakit jantung, bukan asma lagi dah!

    Kalau umur 1 tahun 6 bulan dah boleh panjat kipas kot? ;)

    ReplyDelete
  2. Gluop! na pun tertelan air liur soalan ni...hehehe

    ReplyDelete
  3. ni student medic ke atau tgh nk amek tittle doc??hahaha...bile kuar dewan...ayat yg tu best..hihihi..18 bln xleh kena asma ke?ke cane?

    ReplyDelete
    Replies
    1. x de la.. student farmasi..
      bukan pasal asma tu.. budak2 mmg bleh kena asma. sma asma ada mcm2 jeni, antaranya exercise induced athma (serangan asma selepas exercise/buat kerja berat). cma bayi umur 18 bulan ni, tak tau la dia exercise apa.. hehehe

      Delete
  4. habis phais buat jawapan apa..? itu lebih kurang kalau baby tu kena asma kan? habis, apa tindakan yg perlu ambil..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. err.. err.. lupa habis dah.. bial dah habis exam, smua dah lupa.. haha

      Delete
  5. budak2 sekarang ni, kecik2 lagi dah aktif. taknak kena bedung dah.. dah pandai.

    ReplyDelete
  6. best soklan.. memang gelak.. hehahahha

    ReplyDelete