Skip to main content

Forever Alone Brother



Pagi tu, aku naik moto pergi ambil adik aku yang baru balik dari cuti semester dari UM. Sampai je beliau depan aku, mungkin tatkala melihatkan kepala aku yang licin tanpa rambut, dia bersuara.

“ni pasai apa plak dok cukuq kepala plak nih?” soal adik aku.

“biasa la.. baru habis exam. Saja”

“ingatkan nazar sebab tak ada awek.”

“cis.”



Di rumah, sedang kami sekeluarga rancak bersembang, tiba-tiba henset berbunyi. Kemudian, laju adik aku mencapai henset beliau di atas cabinet, membaca mesej yang masuk.

“sapa tu? Balak ka?” soal aku.

“ha ah.. boyfriend. Hang ada?”

(-_-‘)


Pedas. As always..




maa'ssalamah,

Pha is


Comments

  1. memang terbaik dari ladang la bro. ahahahah

    ReplyDelete
  2. ngorat la member adik tu...sorang dua......hahahaha~

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia tak bagi.. katanya, dia tak nak kawan dia bergelar kakak ipar...

      Delete
  3. sometimes it's better to be alone than someone who always stay behind u but give a lot of trouble~
    ape ak merepek ni pais? HAHA

    ReplyDelete
  4. hahaha...apa blh bt.jodoh ye blum ditemui..msih bersembunyi... ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha.. dia sembunyi.. dok main nyorok2 kat mana entah.. hehehehe

      Delete
  5. haha. Rilek arr.. Sombong gila adik..

    ReplyDelete
  6. ye ke xde awek ni, cm tak caye jek.. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol la.. knapa..? igt semua lelaki hensem tu dah ada awek ka..? hahahaha

      Delete
  7. haha 'hang ada?' lawak2!
    xpe, setiap orang Allah dah tetapkan jodoh, sampai masa, tempat dan keadaan yang sesuai, Dia akan temukan jgk. :)

    yg 'ada' belom tentu lg tu jodohnya atau tidak. it doesnt confirm anything. ^^
    'alone doesnt mean lonely'

    ReplyDelete
    Replies
    1. good answwer... its indeed true.. hehehe

      Delete
  8. taktau pun meme forever alone tu ada bentuk 3D hah hah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tetiba je terjumpa masa search kat google...

      Delete
  9. Pha Is,

    1) Ada jodoh tak ke mana..

    2) ada boifren bukan maknanya akan kawin cepat

    Kan?

    Lek lu (relax dulu)..

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pe.. mmg tgh leklu pun skrg ni.. dah keje nanti, boleh la mula mencari.. hehehe

      Delete
  10. hang takda boyfriend ka? hehehe rilek..muda lagi, enjoy the singlehood.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk kata enjoy pun, x sangat.. just barely survive.. hehehe

      Delete
  11. menusuk kalu yea kata2 adik tu
    ala.. relax la. enjor zaman single dulu.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. menusuk qalbu...
      tapi x enjoy sangat pun.. rasa mcm dah boring single.. nk kapel rasa berdosa, nk kahwin duit x de.. hehehe

      Delete
  12. rilex dulu :p

    kalau ade cepat2 ambil tindakan segera.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm.. kna tunggu habis blajar dulu la.. hehe

      Delete
  13. kalau x cari x jumpa sampai bila2..cuba cari,tengok camne..hehe..kalau x forever alone la brother..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk buat mcm mana.. masa untuk mencari belum tiba.. sabor je la...

      Delete
  14. hahahahahahhah sentap forever hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. forever..? hahaha.. x la.. dah kahwin nanti, hilang la sentap tu.. heheh

      Delete
  15. terasa ke? kalau terasa cepat2 cari aweksss...heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. masanya belum tiba la cik KY.... sabor je la buat masa sekarang..

      Delete
  16. nak gelak guling2 boleh? hahahaha...

    nanti jodoh tu datang bergolek2 la abg pha is..hehehe

    ReplyDelete
  17. ape lagi? carilah satu. tapi buat terus kahwin lah.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lambat lagi nk kawen.. nanti2 lah baru cari.. hehehe

      Delete
  18. sampai masa nanti jangan lupa jemput okey.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAlah... tapi mcm lmbat lagi je.. hmm..

      Delete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal