Calon Fanatik KPOP?



“pergh...”

“kenapa?” soal roomate aku apabila tiba-tiba terdengar aku bersuara.

Sebelum tu, suasana bilik aku lengang. Kami masing-masing tengah study memandangkan sekarang exam week. Setelah mata aku mula muak menatap nota, aku buka sekejap laman sesawang facebook. Sampailah aku ternampak sesuatu yang agak ‘menarik’ di dinding facebook aku.

“member aku ni. perempuan. Nak kata cun tu, tak de la. tapi manisnya ada. Tiba-tiba je beliau tukar profil picture facebook kepada muka lelaki korea mana entah.” Balas aku.

“hmm..  kpop lettew” balas roommate aku. “aku kalau perempuan macam ni, yang fanatic sangat kpop ni, aku ‘tolak’ siap-siap. Hahaha” sambung roommate aku lagi.


“ek, kenapa?”

“Ye la, aku nak cari calon isteri, dalam masa yang sama aku nak cari calon ibu kepada bakal anak-anak aku. kalau dok asyik-asyik kpop, karang tak pasal-pasal dia ajar anak aku menari gangnam style nanti, sapa susah?” jawab roommate aku.

“hahaha.. betol jugak.”

Lantas, roommate aku kembali ke meja study beliau. Mula menyelak kembali helaian nota-nota ringkasnya. Aku? well, aku taip entry ni dulu, lepas tu, baru sambung study balik.



Maa’ssalamah,
Pha is

Comments

  1. kpop kpop.. bilalah wave korea ni akan berhenti. Kot2 silat lagenda nak ganti. teringat lak drama lama Eman Manan keris hitam bersepuh emas. pergh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... eh, dah lama x dgr citer pasal eman manan, kan..?

      Delete
  2. org pompuan fanatik kpop masa dia single ,pastu bila dia dah kapel ,dah kurang minat ,pastu bila dah kawen dah xminat ,dah fokus dgn lakipop wahaha..pengalaman sendri tapi sy xkawen lagi ,agak2 je haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk..? hmm.. kalau mcm tu, x pe la.. hehehe

      Delete
  3. "dont judge a book by its cover" kata makcik senah umah sebelah, me say, dont judge a girl by her kpop-an beliau, hihihi tapi kalau fanatik tu mmg tak dapek den nak nolong.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni bukan nk judge.. jest as a self reference.. heeh

      Delete
  4. setiap org ada minat masing2.. deno tak minat k-pop tapi deno hormat org yg minat k-pop sbb tu hak diaorang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol, dan pha is pon tak kisah diorg nk minat kepop or tak.. itu hak diorg.. slagi tak kacau pha is, go on... cma jgn mlebih2 sudah.. hehe

      Delete
  5. adik sis minat gak k pop tapi tak ada la sampai semua keje tak jalan sebab k pop. .hehe
    jgn cakap nak reject siap2.yang tak nak tu la selalu yang akan dapat...baru padan..hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tu la. dah cakap dah kat rumate, jgn cakap sangat. karang bini dia gila kpop, maru tau.. hehehe

      Delete
  6. hehe..saya suka kpop..adalah buat macam tu dulu, letak profile picture gambar kpop. Kelakar bila baca, terkena dekat diri sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk..? kalau ada persamaan, itu hanya kebetulan semata.. hehehe

      Delete
  7. mende ni sebenarnya personal preference..gune gmbar mamat kpop tak bermakna fanatik...sama juga macam org laki guna gmbar moto or kete as DP..so is that mean u guys fanatik dekat mende tu?answer it 4 urself..

    pada aku, gune gmbar ni snbrnya more to self indulge...u use particular subject/people as DP sbb mende tu buat ko hepi, galakan, inspirasi etc2..bukan fanatik..definisi fanatik tu luas..satu lagi, kes dgn org yg minat muzik rock..adakah dgn layan muzik rock tu, ko akan keep continuously head banging 24 hours smpai tak bley buat mende lain? tak kan...sama kes je macam kpop ni...

    and klu ko aku bgtau ko org fanatik kpop cmne, lagi ko terkejut..cuma aku tak setuju bila ko labelkan org yg guna profile mamat kpop as fanatik..I goes beyond that to judge someone as fanatik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu dia. suatu pencerahan dari pihak kpopers.. hehehe

      Delete
  8. KPop.. tak minat.. tapi kadang2 layan juga haha

    ReplyDelete
  9. tak tengok pun takpe.. ;)
    baik layan tom and jerry.. ;)

    ReplyDelete

Post a Comment