Skip to main content

Segmen | Siapa Paling Jujur


aku telah ditag oleh cik EdoHayra untuk joint segmen ni.  so, kena la jawab soalan-soalan kat bawah ni. soalan-soalannya adalah :


1. apa akan you buat kalau tiba-tiba ada budak kecik tumpahkan kuah kari kat baju paling you sayang :
tukar baju lain dan basuh baju tu.

2. pernah tak you terkentut kuat sampai ada orang dengar :
pernah. dalam dewan peperiksaan. entah macam mana bleh terkentut kuat plak.

3. pernah tak you korek hidung tiba tiba ada orang perasan :
pernah kot.

4. bila kali terakhir you menangis ? sertakan bila masanya tu dan sebab apa :
hmm.. rasanya masa tengok cerita The Dark Knight Rises. masa hari pertama cerita tu dikeluaran di pawagam. aku minat giler cerita batman. sampai dalam cerita tu, bila aku ingat batman mati, aku menangis. seriusly.

5. mase kecik kecik , ape budak budak sebaye you selalu ejek you :
teliang

6. berapa berat badan you sekarang :
80kg. mungkin dah lebih sekarang ni

7. ape you akan buat kalau you tengah marah gilaa :
mungkin akan mengamuk sikit. time ni sila jangan tegur aku. tapi, lepas tu, aku akan tidur. bila bangun, insya-Allah, akan reda.

8. matapelajaran paling k.o masa sekolah :
sejarah

9. adakah you pernah bergaduh masa sekolah dulu sampai bertekak memaki mengherdik musuh you . ceritakan :
tak ingat la.. dulu masa sekolah aku budak baek...

10. orang pertama you jatuh hati masa sekolah rendah dan mase darjah berapa(tak perlu letak nama) :
masa darjah enam kot. tapi pendam dalam hati je. tak luahkan pun.

11. you pertama kali couple masa umur berapa :
belum pernah couple lagi

12. berapa lame you penah kapel dgn seseorang dan tahun bila :
tak berkaitan

13. last you putus sebab apa :
tak berkaitan

14. adakah you pernah buat your mother menangis dan kenapa :
last time rasanya masa mak ajak pergi ke rumah mak sedara, tapi aku ketegar tak nak pergi. masa tu kecik lagi.

15. bila dok sorang sorang , ape mesti you buat :
berangan kot

16. keputusan upsr you :
4A1B je..

17. you nak kawen masa umur berapa dan kenapa :
27 kot. tak nak lambat-lambat sangat.

18. you selalu berangan tentang ape :
tentang masa depan. hehe..

19. perkara yang you paling tak suka tapi ia selalu berlaku dalam hidup you :
exam

20. perkara paling you suka tapi pernah berlaku sekali je dalam hidup you :
entah. tak pernah terfikir pun

21. blogger yang paling you suka dan sebab ape you suka dia :
rasanya tak de lagi blogger yang masuk katagory "paling suka". setakat suka biasa2 tu, ada la...

22. sesuatu yang you tak suka bila blogwalking :
word verification kat komen

23. mase tahun bila you pertama kali buat facebook dan apa yang buat you terasa nak buat facebook :
tahun 2009, sebab masa tu, baru aku ada sumber internet yang kukuh. hehehe

24. you selalu bangun tidur pukul berapa :
err... 6.30 gitu la...

25. kritikan terhadap blog saya :
keseluruhannya okay. susunan agak kemas.


untuk tag, aku nak tag cik bidadari besi, oleh kerana mungkin beliau sekarang sedang goyang kaki baru lepas spm. hehehe

Comments

  1. teliang tu apa paihh ???

    and andd serius terkentut dlm dewan exam ? *hahahahaha .
    k2 sory . hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. teliang tu, mcm kilas tengkok la.. dulu masa kecik2 ada penyakit, bear-art dok selalu kilas tengkok.(teliang). hehehe

      Delete
  2. weh yg nmbo 22 same,,tak suke de word verification,,payah nk komen,,huh

    ReplyDelete
  3. btol. tak suka gak word verification kat komen

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. sebab tak pernah berkapel.. so, x berkaitan la.. hehehe

      Delete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Cara Lapor Penipuan Astro

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Review | Tayar Nankang Rodiac Sportiac

Gaji Ahli Farmasi