Friday, November 2, 2012

Makan2 Klate 4 | WAU

wau kota bharu
restoran wau

kali ni, member aku bawak aku ke restoran WAU. kedai makan yang terletak di Jalan Tengku Petra Semerak, Kota Bharu, Kelantan. (coordinate : 6° 7'41.68"N 102°14'8.42"E). kat sini, macam2 ada. dari makanan western, sampailah ke makanan goreng-goreng (nasi, mee, dan sebagainya.)

orang dari kiri : ikrar, pha is, dan arief
makanan dari kiri : nasi goreng tomyam, nasi goreng WAU, dan nasi goreng ayam masak merah 

member aku cakap, kat sini antara makanan yang special, nasi goreng WAU. so, aku pon order la satu. rasanya memang WAU, harga dia pon memang WOW. sepinggan RM 8.00. tak pe la, bukan selalu. lagipon, memang berbaloi sebab memang sedap.

member aku si Hakim ni order nasi goreng WAU juga, tapi tak habis sebab dia dah kenyang. last2 aku tolong habiskan. sedap bhai.. Dua-dua pinggan aku sapu. licin.!

nasi goreng special
nasi goreng wau. (sebelum dan selepas)

kat sini memang nampak macam exclusive sikit. dengan dekorasi dalamannya, dengan menunya. tapi aku rasa okay je. stakat nak merasa tempat makan kat kelantan ni, boleh la try. kalau selalu, mau licin beg duit.

member aku cakap, desert kat sini pon sedap gak. tapi sayangnya, desert yang dia cakap sedap tu,(apa benda entah) dah habis. so, tak sempat la kami nak merasa.

akhir kata, memang puas hati la makan kat sini. hehe

p/s : tadi kami rancang, next target (esok malam) nak pekena Satay Malaysia plak. hehe.

maa'ssalamah,

Pha is

14 comments:

  1. Replies
    1. hehehe.. ni pestime dok klate.. tu yg explore habis tuh..

      Delete
  2. jalan jalan cari makan hehe :D

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. owh.. dok nmpak gak ada menu kueh teau...

      Delete
  4. mcm best je weh,,nape name die nasik goreng wau? bntuk wau ke?ahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. x de la.. sbb nama restoran dia kut...

      Delete
  5. Antara tempat makan kegemaran. Next time boleh cuba Haza Bistro atau Rangrok Restoran ( betul ke tak entah tulis). Haha

    ReplyDelete
  6. mmg WAU gambar sebelum dan selepas .

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...