Tilt-Shift Photography

macam yang pernah aku cakap dulu, aku ni sikit-sikit, ada la jugak minat bidang fotografi. tapi tak la se-fanatik member aku si jemey dan maimon ni. aku stakat minat suam-suam kuku je.

tanpa cakap banyak, kat bawah ni, aku nak share gambar-gambar tilt-shift photography. gambar ni gambar orang/tempat yang betul-betul. tapi nampak macam miniature je.  cantik kan?

Screenshot 

Screenshot

Screenshot

sumber 

kata member aku si jemey ni, tilt-shift photography ni ada lens khas. tapi kalau pakai lens biasa, edit photoshop pon boleh. hehee.. maka, aku pon try la buat. hasilnya, TADAA...!!!

tempat : atas puncak gunung Mat Cincang, Langkawi


tempat : kereta kabel Bukit Bendera, Pulau Pinang.


amacam?

maa'ssalamah, 
Pha is

Comments

  1. :) memahammi isi hati orang yg minat amik2 pic ni.. trus kan la, mana tahu berkat usaha tu, bjaya nnti

    ReplyDelete
    Replies
    1. elleh, dah tahu dah sbb apa.. hehehe

      Delete
    2. Alaa... Tengok blogger profil pic pon dh tau.... Heheheh

      Delete
  2. Photographer nie memang kreatif tu dah ada dalam darah dia. huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. so, kalau nk jadi fotografer, kena inject "kreatif" dalam salur darah dia la. hehehehe

      Delete
  3. memang nampak macam miniature la.. awesome!
    yg langkawi tu dah hampir2 mcm miniature jgk..well done!

    ReplyDelete
  4. betul tu xperlu lens khas benanye mane gmbr pum leh jdkan tilt-shift asalkan RO3 dan frame itu jga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi x smua gambar sesuai buat tilt-shift.. hheheh

      Delete
  5. cantiknya.. saya tahu ambil gambar orang je.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. klau amik gambar orang, kalau org tu cantik, maka cantik lah gambar.. hehehe

      Delete
    2. ada jugak orang yg fotogenik. dalam pic ja nampak cantik luar nya tak haha :D tapi salu nya kalau cantik dalam pic lua pun msti cantik la

      Delete
    3. Yg pnting, cntik luar dn cntik dalam...

      Delete

Post a Comment