Friday, September 7, 2012

Gangnam Style Menular Di University


entry kali ni berkisar sebuah video yang telah dirakamkan di university yang sedang aku tuntut, semasa minggu orientasi pelajar baru.




pasal gangnam style ni, aku malas nak cakap lebih. dah ramai ulama'-ulama' mahupun cendiakawan-cendiakawan mashur kat malaysia ni yang dah ulas. boleh tengok pendapat UAI, Hilal Ashraf, dan sebagainya.

tak tau la nak kata apa dah. tak sangka style tarian ni dah menular ke universiti aku. memang terkesima. ada beberapa tarian yang sopan yang boleh diamalkan contohnya tarian silat [1], tapi gangnam style jugak yang dipilih.

ingatkan kes ni sekadar kes dalaman je. tup tap, dah sampai ke pengetahuan member university lain. malu wei.. kalau dulu, U aku kecoh pasal ijazah palsu, sekarang pasal gangnam style pulak. adeh... bala, bala.

hmm.. sabor je la.. busuk macam mana sekali pun, U aku jugak.




maa'ssalamah,

Pha is

24 comments:

  1. sbr je la kan. tak lama punya benda ni, kejap je. mainan dunia. *busuk

    ReplyDelete
  2. saya dapat tahu kmarin pun tkesima jugak.. hmmm, ada yg bbalah dengan saya smalam. depa cakap tarian ni tak haram, saya cakap mmg tak haram tapi mmalu kan! islam ada acuannya untuk mdidik generasi..

    ReplyDelete
  3. Hai nak jemput ke segmen ini saya dah tag anda tq

    http://asmarpunyablog.blogspot.com/2012/09/segmen-aku-terjah-aku-follow-apakah-itu.html

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum..

    Betul tu...perkara-perkara yang dianggap remeh ni cepat sgt menular sebelum dikaji apa mesej yang cuba disampaikan...Sebb itulah undang-undang Malaysia masih lagi lemah dalam kes untuk mengkaji sesuatu perkara sebelum ianya menular kepada masyarakat Malaysia khususnya...

    Opppss Anda telah ditag oleh follower dalam segmen MYideakini..Cepat! ajak kengkawan cukupkan 100 orang untuk MYideakini umumkan kelayakan hadiah penghargaan.. :-)

    www.myideakini.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi, kalau nk mgharapkan undang2 smata, x bleh jugak.. nnti dikatakan terlalu mengongkong... contohnya kes lagu 'bawaku pergi' gubahan malique yg diharamkan tuh, sdangkan lagu tu tak bawa mksud yg negatif pon.

      yg pnting mentality kena ubah. kna tingkatkan kesedaran spaya tak hanya serap sahaja apa yg datang dari luar. kesedaran diri untuk sendiri tapis segala yg datang yg bukan dari budaya kita..

      Delete
  5. memula tau pasal gangnam.. 'apa kemendalah ni'
    bila tanya kat en. google.. ooo.. itu dia gangnam..
    bile tgk video klip tu.. malu rasanya.. nasib baik anak2 tak tau lg..

    ReplyDelete
  6. dasyatnya pengaruh gangna style.. terpaksa juga ambil thu sbb sana sni memperkatakannya... mcm2.. moga kita semua dijauhkan dari apa shj yg menjauhkan kita dr rahmat Allah..

    ReplyDelete
  7. pasal tarian pun boleh jadi satu hal.. macam2..

    ReplyDelete
  8. bahaya nie...pengaruh dia cepat ja terserap...kalah Spongebob...

    ReplyDelete
  9. sorry to say. malu gila tengok.yang instructor tu menari syok sendiri.huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo x silap nie sesi suai kenal x tau university mana sesi aerobik wasernya dlm dewan. myk2 lagu terselit laaa jugak lagu nie.... wasernya byk lagi lagu kpop yg laing tapi dia uploads yg nie jer kan...

      Delete
  10. termasuk yg nie 2 universit wat gagnam syle nie... fenomenan nie cam kpop laaa Wondergirls dulu famous camnier jugak abis semua ikut tarian camtue lebih2 lagi pompuan lagi teruk tau....

    ReplyDelete
  11. bile nk salahkan org kurang ilmu mudah terpengaruh...tup tup yg kat U wat cam ni...
    camne tu????sape nk jwb???

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni bukan kurg ilmu, cma kurang kesedaran.. hehehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...