Don't You Ever Read My Blog?


Situasi  1 : Perbincangan dalam sebuah meeting untuk hari family day.

Hasan : tak ada cadangan tempat lain ke, selain kat tanjung bungah ni?

Hasni : macam mana dengan taman perbandaran? Hari tu aku pi tengok, macam-macam ada.

Pha is :kat situ pun boleh, Cuma ramai sangat orang. Lagipun, selalu sekolah buat program kat situ. Program kita pun dah nak dekat. Takut ada orang lain dah tempah la. kalau nak senang, kita buat je kat teluk bayu. Kat situ tak ramai orang. Pantai pun luas. Boleh buat activity pantai.
berjimba di pantai teluk bayu

Hasan : okay sangat la tu. Eh, mana ko tau tempat tu ha?

Pha is :




* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Situasi 2 : Perbincangan dalam meeting untuk siapkan assignment.

Brian : lepas dah siap, semua hantar kat Izzy. Nanti dia kumpul dan print.

Izzy : okay. Just send it through my email. But before that, is this the new USM’s logo? Its for the report's cover page.
logo lama usm


Pha is : no. That’s the old one. The new one is like this. See the different?
logo baru usm

Izzy : ya, ya... thanks...

Pha is : (dalam hati)

Rujukan blog :  Oh Logo USM...!!!


maa'ssalamah, 
Pha is

Comments

  1. hahaha......kene peka ngn blog....haha

    ReplyDelete
  2. hehe ayat tu tak leh blah.. 'dont u ever read my blog ??' hahak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. ayat dipinjam dari barney stinson dalam cerita siri how i meet your mother.. hehehe

      Delete
  3. Replies
    1. yer, yer... aku tahu aku hebat. aku tahu itu... x perlu la sampai ko ulang 3 kali.. hahahahahahahahahahaha

      Delete
    2. hahaha.. klakor komen die ni

      Delete
    3. hahaha.. rasanya yg komen smpai 3 kali tu error je...

      Delete
  4. haahahhaha lwak..yg x kena tag pun bole join

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay, saya dah join pon segmen tuh...

      Delete
  5. tak baca blog tak tauler perkembangan semasa tuan punya blog ni.. ;)

    ReplyDelete
  6. Moral of the story..... Kena banyak membaca! he..he...!!! ( relevan tak? he...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la tu.. bangsa membaca, bangsa berjaya... ye dak..?

      Delete
  7. buat assignment dik!
    tapi update belog ttp no 1...caya lah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. asiignment tetap kena buat.. blog tetap x tinggal.. hehehe

      Delete
  8. ceh..ayat bajet gila..mcm riak pun ada..al maklumlah..blogger pemes katakannnnnnnnn..sape x kenal budak pening kannn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. x de la riak sangat pon... pemes pon tak jugak... cma pening je.. hehhe

      Delete
  9. kesmpulannya, baca la blog pening pala haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, btol..!!! 10 markah buat cik edohayra...

      Delete
  10. kene rajin blogging untuk dapat banyak info. hihihi

    *follow back :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol2.. kalau kurang membaca, kurang la dapat ilmu.. hehee

      *thanks...

      Delete
  11. hehehehhee.....penat ajer tulis..
    logo dah tukau yek...
    Aku pun USM dulu...aku duleaktif KelanaSiswa USM...
    Rindu kat USM.huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. ada perubahan sikit..
      owh, ex student usm rupanya...
      saya tak aktif kelana siswa, tapi aktif silat.. hehehe

      Delete
  12. dont you ever read my blog?? hehehe
    engat semua orang nak baca blog dia ke hah?? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. saja nk perasan bejet pemes kejap.. hehehe

      Delete
  13. klu pic tu tulis "ko x baca fb aku ke?" boleh d terima lagi...
    tp x baca blog tu mmg x leh tahan... hahaha...

    tq sudi lawat blog encik bell. dari segmen hanif idrus :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. fb dah lapuk dah... skrg main blog plak.. hehehe

      Delete
  14. Don't you ever read my blog?
    Yes i did... muehehehe.

    ReplyDelete
  15. lama tak pi penang......
    lebih2 lagi dulu practical kat crown price tanjung bungah tu.....
    miss penang so much!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnti bila2 dtg la bercuti kat penang... hehehe

      Delete

Post a Comment