Twilight untuk perempuan



persoalan yang selalu timbul dalam kepala otak aku setiap kali aku dengar pasai cerita Twilight, "lelaki tak boleh ke kalau nak minat cerita Twilight? cerita Twilight ni cuma untuk perempuan saja ke?" sebab selalunya, kalau sebut pasai cerita Twilight, mesti akan ada skeptical yang mengatakan cerita ni hanya untuk budak perempuan.

sama macam kes Justin Bieber yang dikatakan gay, atau seorang perempuan, atau lelaki yang belum baligh. personally, aku rasa ok je dengan Justin Bieber tuh. walaupon aku tak minat dia, tapi aku tetap tak faham kenapa ramai yang benci dia. 

berbalik kepada cerita Twiligh, aku ok je tengok cerita tu. aku layan je cerita tu dari dari mula sampailah ke 'Breaking Dawn' part 1. korang nak kata apa pon, katalah. tapi, aku rasa cerita ni tak ada la teruk sangat. 

memang la kadang-kadang, part romantiknya melampau-lampau. tapi aku rasa part action cerita ni pon boleh tahan bestnya. terutamanya bahagian yang ada werewolf. gempak seh. secara keseluruhannya, aku kira, boleh dikatakan seimbang la. part romantik ada, part action pon ada. ok la. kan?

so, sapa kata cerita Twilight ni tak sesuai untuk lelaki?

trailer the twilight saga : breaking dawn part 2

p/s : bulan november. lambat lagi... huh...


Pha is

Comments

  1. aippp minat twilight gak? yippe.. hahaha..

    mai kalau layan twilight bukan ngan ehem ehem, layan ngan kawan2 gegurl je.. entahlah, ramai laki tak suke twilight eh , nape ntah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. dia tak layan twilight eh? hahaha

      Delete
  2. tengok jugak..tapi tak la minat melampau2.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus la... sekadar hiburan... bukan untuk difanatikkan.. hehehe

      Delete
  3. tak pernah tengok twilight sadis tak

    ReplyDelete
  4. aku pun tak pernah tengok twilight...
    bila org cerita,aku tak tau ape2 :( wuwuwuwu

    ReplyDelete
  5. ok tak sabar nak tengok cerita ni.. cepat lah keluar.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. apesal la diorg keluar lmbat sangat.. hehehe

      Delete

Post a Comment