Tuesday, June 19, 2012

tahniah penerima sijil rendah PSSCM

baru2 ni, telah dijalankan konvokesyen sijil rendah Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia (PSSCM) zon tengah. tahniah buat mereka2 yang telah berjaya memperoleh sijil rendah. teringat pulak dulu2 masa aku berkonvo ambil sijil rendah PSSCM.

nak ambil sijil rendah ni pon bukannya senang. macam-macam dugaan dan ujian yang kena ambil. antaranya ujian fizikal dan ujian teori. ujian teori tu sejibik macam nak ambil exam kat U. kena study sejarah, matlamat, "syllabus" pelajaran silat, dan macam-macam lagi hal yang berkaitan dengan silat cekak.

ujian fizikal (praktikel) pulak, kena bersilat la. dalam ujian praktikel pulak ada macam2 katagori. katagori jatuh, potong, umum (menanti dan menyerang), dan tangkis serangan senjata. part senjata tu je la yang nak cuak sikit pon. hehehe..

apa2 pon, bagi yang dah "grad" sijil rendah, jangan tinggal terus silat. boleh lagi bergiat aktif. mana tau nanti boleh ambil sijil menengah pulak. untuk sijil tinggi, no komen. kalau ada "rezeki", dapat la.    



rakaman sekitar konvokesyen sijil rendah PSSCM zon tengah dalam Malaysia Hari Ini (MHI)



Pha is

14 comments:

  1. Replies
    1. tu la. keje nnti cari la kelas latihan kat mana2.. hehehe

      Delete
  2. tahniah utk semua... jumpe di konvo zon utara pulak.. ^_^
    kpda adik2 usm yg kene aritu..mintak maaf ye.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa... cik taeqarh jadi tester ke? hahahaha..
      ha ah.. nnti jumpa di UTP utk konvo zon utara...

      Delete
  3. tahniah adik2,abg2,kakak2...
    lepas ni lau nk trun latihan pn kne gi mlake la jwbnye..xpn kt UTM

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. huntong la dah nk grad usm... hehe

      Delete
    2. haish...xabis2 ayat itu~
      jgn rsau la ak xlupe jengah belog hg..haha

      Delete
  4. tahniah la. saya belajar taekwando tak habis pun hehe

    ReplyDelete
  5. Salam.

    Haha. Dulu belajar sikat cekak hanafi tak habis. Sebab jurulatih perempuan sesekali je dapat datang. Bagus ada ilmu pertahankan diri ni. Abang saya belajar dah lama pun refleks masih ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat sini pon jurulatih perempuan x ramai. sbb tu member perempuan cepat "naik pangkat". skrg dah ada yg jadi jurulatih, walaupon dulu belajar sekali.. hehehehe

      bagus la kalau erflex masih ada. hehehe.. kdg2 praktis gak sikit2. buat bayang. tak mau bagi lupa.. hehehe

      Delete