akhirnya.. boleh mengundi...

setelah daftar mengundi pada bulan mac, aku buat semakan pada 29 april dia tulis "record not found"




semakan kali kedua pada 25 mei, dia tulih "permohonan sedang diproses"




semakan pada 24 jun, dia tulis "daftar pemilih yang telah disahkan"





bagi sesiapa yang nak buat semakan, boleh pergi ke laman web rasmi spr (www.spr.gov.my), lepas tu klik "semakan daftar pemilih"

atau

melalui SMS : 

taip  SPR [jarak] SEMAK [jarak] NOMBOR KAD PENGENALAN dan hantar ke 15888


mari lah mari
pergi mengundi
jangan lupa kewajipan pada negara
lalalala~~~~
MySpace

Comments

  1. Wahhhhhhhhh...
    Nak check juga lah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. check la... jalankan tanggung jawab anda pada negara.. heheh

      Delete
  2. selamat mengundi.ahaha mai tak cukup umo..

    pha is nak tmpang tnye nieee...iklan adverlets tu okay tak? duit lumayan tak?
    sebab nuffnang mai bt hal :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. err.. ntah.. kna tnya bloger yg pro la.. pha is ni blogger hingusan je... pageview bbrapa je. x pnah lagi cash out.

      Delete
  3. pha is, nape tak letak link tuk orang senang nak pegi cek status mengundi dorg? Lol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk.. sng je la.. pi kat www.spr.gov.my, klik semakan daftar pemilih.. heheh

      Delete
  4. itulah satu tanggungjawab kita terhadap negara..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. betol2...hak kita untuk mengundi....

      Delete
  5. slmat mngundi ya..haha~ sha pun..
    nak cek jap..tq info yg menarik

    ReplyDelete
  6. wow, dah bleh mengundi ni, sy bru dftar hri tu,
    bru nak semak, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la.. harap2 dah disahkan.. hehehe

      Delete
  7. kalau sebelum ni dua kali (sarat mengandung dak Kakak dan demam campak) tak dapat mengundi kali ni insyaAllah mengundi kali ni akak akan berjaya pergi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah... smoga dapat mengundi tahun ini...

      Delete
  8. alamak umo belom sampai lagi. hiiiii. semangat neh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. x pe... sampai masa nnti, daftar la.. ehehe

      Delete
  9. ahahaha ko ni agak bsemangat nk mengundi ek,,aku ni ha malas

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku kan seorang anak watan yg bersemangat patriotik.. hahha

      Delete
  10. Replies
    1. erk? seelok-eloknya, daftar la... ini tanggung jawab kita... hak kita... hehehe

      Delete
  11. Salam.

    Bagus betul la bersemangat nak mengundi. Nama saya dah dalam daftar pengundi, saya pun tak tau siapa yang daftarkan. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ish.. bahaya tuh.. jgn jadi pengundi hantu sudah. hehehe

      Delete
  12. Wahhh! dah boleh mengundi ehh?
    Umur dah cukup lah ni?
    Btw, bila tukar background?
    Baru perasan. heehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. dah 22 dah..
      baru je lagi tukar background.. yea..!!! ada jugak yg perasan..

      Delete
  13. Bagus bagus,,,
    nanti jangan tak pergi mengundi pula ok? :)

    ReplyDelete
  14. Ubah sebelum terlambat, sebelum Malaysia Muflis

    ReplyDelete

Post a Comment