Monday, April 30, 2012

Berblog dalam dewan kuliah

Saat aku dalam dewan kuliah, tapi fikiran terlontr jauh entah kemana. Bila lecturer mendodoi manja, dengan alunan-alunan nota dari bait-bait lirik slide power point. Sesekali diselit ceritera-ceritera kisah muda remajanya, yang tak kurang hypnotic effectnya.

Ah, salah aku jugak. Pemalas..!!! Lihat kiri, kawan bermain game temple run.. Rancak tanpa henti. Kejap calit ke kiri, kejap calit ke kanan. Meluncur laju jarinya di skrin samsung galaxy s2.

Lihat kanan pulak, kawan leka bertwitter. Malah, bukan dia seorang. Saat kubuka laman pencicit, penuh dengan cicitan-cicitan sahabat sekuliah aku. Masing-masing dengan rungutan mereka.

Sudah-sudah la tu faiz ooii... Sudah...!!! Aku nak belajar...!!!

daus, firdaus mat yudof, firdaus, rambut hensem,
Model sambilan

posted from Bloggeroid

15 comments:

  1. biasa keadaan dlm dwn kuliah mmg cm tu...:p

    ReplyDelete
  2. Biasa lah tu..
    Dalam kuliah lah baru rasa nak men game, ngantuk, etc..

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. buat serupa hang tak dak pulak..

      Delete
    2. hp aku tak de game..sob sob..

      Delete
    3. game boleh download.. hehehe

      Delete
  4. Replies
    1. ana spana : tahu tak pe.. hehehe

      anisah : buat serupa tak paham pulak.. sapa ntah dok tweet tadi kat dlm dewan kuliah, dok kata muka hg nmpak lain.. hahahaha

      Delete
  5. Replies
    1. ha ah.. kalau tido, apa pon x dapat.. hehee

      Delete
  6. kalau perangai macam ni, ingat dalam kelas TITAS, yang ramai sangat student dari semua fakulti. time tu susah nak fokus, hahahahaha..rindu pulak zaman remaja..hahahaha

    ReplyDelete