wordless wednesday #WW29

demi masa, lensa cikai, ayat alquran, petunjuk, sumpah, masa, waktu, jam, jam tangan, watch, tazkirah
sumber : lensa cikai



wordless wednesday yang lepas :

Comments

  1. wordless wednesday nih cam na eh ? tak paham la.. (huhu jgn gelak naa, maaf la budak baru, tak bapa nak tau) segmen ehh ? cuba habaq bg terang sat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih kurang macam segmen la... tapi tak formal.. dulu, formal kejap. ada "persatuan" wordless wednesday blogger malaysia.. tapi sekarang dah tak terurus...

      setiap ari rabu, bloger (sapa nk buat, buat la) buat satu entry yang hanya ada gambar sahaja. tak de description, tak de penerangan, x de caption. just gambar. sebb tu nama WORDLESS wednesday.. saja seronok2.. sbb asyik2 buat "karangan" je... sekai sekala, best jugak kalau just buh gambar je. kita sampaikan "mesej" yg nk disampaikan hanya melalui gambar. ideanya lebih kurang macam tu la..

      tapi, sekarang ni, dah tak kisah sangat. ada je yg buat wordless wednesday tapi ada jugak description gambar tu..

      selain werdless wednesday, ada banyak lagi segment yg lebih kurg sama. contohnya "spontaneous thursday", dan sebagainya.. tapi yg tu, tak beberapa paham sangat. sebab tu tak penah try buat...

      Delete

Post a Comment