Skip to main content

reality yang tak disedari.


video kat bawah ni bertajuk "The Story of Stuff". tentang sebuah reality yang sedang berlaku berkenaan barangan yang kita beli dan pakai. asalnya, video ni sepatutnya jadi "homework" aku untuk kelas B.I. 

macam budak sekolah kan? kena buat homework. mula2, aku rasa malas giler nak tengok. tapi, bila aku mula tengok, video ni betol2 buat aku berfikir. really open my mind. seriusly...   

jadi, aku pon tak nak la tengok sorang2. benda yang elok, baik dikongsi bersama. try la korang tengok. tak rugi aku cakap.





bila aku tengok, aku rasa sedih pon ada, marah pon ada. macam-macam. korang?


Pha is




Comments

  1. Replies
    1. tak kan la.. ni video google... kat sini yg block youtube pon boleh buka...

      Delete
  2. ko amik lsp 400 ke sem ni?
    cikgu aku tayang kt kelas time aku amik lsp dlu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. lec aku buh video ni kat e-learning. dia suruh kami tengok..

      Delete
  3. da tengok..memang betul pun.kalu pindah ke dunia lain sekalipun, perkara sama akan terjadi.semua mengejar pembangunan.... +_+

    ReplyDelete
    Replies
    1. dunia... bila manusia hanya mengejar keduniaan...

      Delete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal