Skip to main content

Malaysia dalam Batman Forever


sekarang, tengah marathon movie2 batman.. semua sekali ada 6 movie. dari cerita "Batman The Movie" tahun 1966, sampailah ke cerita "The Dark Night" yang dikeluarkan baru2 ni pada tahun 2008. saja2, nak tengok balik.

lagipon, dalam banyak2 hero, memang aku paling suka batman. tak caya, tengok sini.

apa2 pon, tadi, masa lepas tengok cerita "Batman Forever" (tahun 1995), tetiba, terperasan satu dialong yang menyebut nama "Malaysia"... fuh, sebagai rakyat malaysia yang mempunyai semangat patriotic yangt tinggi, aku rasa bangga beb...

tak caya, tengok sini :

malaysia dalam batman forever
tapi, pasai patung tu, macam tak betoi ja...


Pha is

Comments

  1. Salam. Patung apa pulak tu? Tak pernah dengar pun. Mungkin kepercayaan kaum bumiputera lain kot. Masa tu Malaysia tak glamor lagi.. Err. Sekarang dah glamor ke

    ReplyDelete
  2. BRO,
    Aku macam pernah terbaca lama dulu pasal ada satu kaum Orang Asli di Malaysia yang percaya mimpi ialah sambungan hidup kita. Patung tu macam penjaga pintu masuk ke dunia mimpi. Kaum MAHMERI ke apa _ tak ingat pula aku. Nanti bila lapang aku search okay?

    ReplyDelete
  3. Okay, baca sini = http://ms.wikipedia.org/wiki/Senoi ... orang Mahmeri adalah satu kaum orang Senoi (Terdapat 6 suku kaum di dalam rumpun bangsa Senoi iaitu Che Wong, Mahmeri, Jah Hut, Semoq Beri, Semai dan Temiar)..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... boleh jadi.. sebab ada tulih kat situ, diorang pandai seni ukir... thanks bro for the info...

      Delete
  4. owh ye ke? klo zaman tu ade internet mesti dah top kt YT..

    ReplyDelete
  5. apa? biar btl nih.. tak perasan pun selama nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu masa tengok citer ni kat tv pon x prasan jugak. bila tengok balik, baru perasan.. hehe

      Delete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal