Tuesday, March 20, 2012

main gitar


hasil gitar baru dan DSLR power
kredit to ea photography


Bila biasiswa JPA dah masuk, maka macam2 la gajet baru yang dibeli oleh member2 aku. Ada yang beli lens DSLR baru,  ada yang beli kasut baru, dan sebagainya. aku? hmm.. mungkin nak “make up” ultimo aku tu bagi cun sikit kot. Hehehe..

Tapi, so far, dah dua orang member aku yang guna duit baru tu untuk beli gitar. Sorang memang dah pandai main, dan sorang lagi baru nak belajar main. Dalam aku dok tengok sesi pembelajaran diorang, aku pon try la blajar sikit2.

Tapi, baru nak start belajar 1 chord, dah sakit jari. Terus malas nak belajar main gitar. kalau macam ni,  Aku main darbuka aku tu, sudah la. Cukup la jari aku ni sakit ketuk darbuka. Malas nak tambahkan lagi dengan sakit main gitar.

praktis main darbuka sampai berbalut jari
Bila aku tengok jari member aku tu, ada yang sampai dah “beghutu”. Kasar. Kemudian, aku terfikir. Awek2 yang pandai main gitar, mesti jari diorang kasar, kan?

Aku ni bukannya apa. Sebab bagi aku, perempuan yang pandai main gitar adalah sangat2 kiut. Hehehe…

kiut kan? (gambar hiasan)



Pha is

11 comments:

  1. <<<< tingin nak blajar main gtar.. tapi d sebab kan jauh abg saya tak bolehh nak ajarr :(

    ReplyDelete
  2. Haha.terkangkang jari2 main gtar.insaf.

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam mana boleh terkangkang tuh..? dahsyat2...

      Delete
  3. yang gambar hiasan tu aku suka dia nyanyi 250juta kali tu ,, sedap ah suare die ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah tolakkan 100 je kot =p lupelah haha

      Delete
    2. eh, bukan la... tolak 100 juta... jauh tu... hehehe

      Delete
  4. Walaupu sy tatau maen gitar, sy tetap cute...

    ReplyDelete
  5. ta penah petik...dulu kat skolah teringin, tp bila kecik2 dgr sapa tah ckp yg kalu petik gitar, tak cium bau syurga.terus tak petik...smpai skarang..hehe

    p/s : zmn kcik2 la...skarang ni mana ada org main gitar kat sebelah...jadi, peratus nak petik tu adalah 0%...tengok dari jauh ja..hoho

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...