Skip to main content

kahwin masa belajar


muda-muda lagi dah kahwin
(gambar hiasan)


Baru dapat berita, hujung minggu ni ada satu lagi kenduri kahwin member aku. Huh, baru je minggu lepas ada kenduri kahwin seorang kawan. hujung minggu ni ada lagi..? seriously? Korang ni memang saja berpakat nak bagi aku jeles ke?

Tapi, malangnya, hari yang sama, 17 mac, aku ada pertandingan nasyid kat UM. So, tak dapat la aku nak pi. rasa rugi giler...

Dulu, bila dapat tahu team nasyid usm akan ke pertandingan nasyid di Universiti Malaya 17 mac ni, aku seronok sangat. Aku cakap kat ketua kumpulan, kalau pakai minus one pon(aku tukang main alat musik je) , aku nak pi jugak. Jadi penyokong pon jadi la.

Sebabnya, aku tak pernah lagi merasa menjejakkan kaki kat UM. Lagipon, adik aku sekarang study kat UM. saja nak tengok macam mana la uni yang adik aku sedang belajar sekarang. 

Tapi, bila dapat tau pasai kenduri kahwin tu, terus aku rasa down. Rasa macam nak tarik diri je dari pentandingan. Rasa rugi gila bila tak dapat hadiri walimatul urus seorang kawan.

Hmm.. apa boleh buat. Apa2 pon, buat sahabatku, aku doakan semoga korang berbahagia. Bila dah kahwin ni kena banyak bersabar, terutamanya bila kahwin time study...

Pha is


Comments

  1. goodluck for pertandingan nasyid bro!!!:)

    ReplyDelete
  2. kenapa kau asyik ckp pasal kawin je? dah sampai seru ni..cepatlah cari calon. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh la... mak aku tak bagi aku kahwin awal...

      Delete
    2. bg ja alasan kat mak, nak kawen sebab nak elak kan maksiat / zina. haha

      Delete
    3. takut nnti mak suruh puasa tiap2 ari pulak... sbb dah tak leh tahan nafsu dah.. hahahaha..

      tak de la.. kami bukan org senang, aku pulak anak sulong, pak pulak dah tak ada.. so, kena la jaga famili yg ni dulu... bila semua adik2 dah kerja, baru leh kahwin...

      Delete
  3. Salam.

    Wahaha. Tercabar ye. Biasalah tu. Nanti bila dah bukan musim, cool balik.

    ReplyDelete
  4. untunglah kawin awal..berkat dapat.. ^__^

    ReplyDelete
  5. jap..pais...mana dpt gambar tu. sebab tu gambar budak satu sekolah, satu kampung. dia kenduri ahad ari tu kannn..aikkk???

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik..??? entah.. rasanya gambar ni amik kat fesbuk.. kat page fesbuk yg ala2 nasihat "islamic".... dah lama dah amik gambar ni... pelanduk 2 serupa kot...

      Delete
    2. Xlah.btol la.izat n izah.hehe.dorg stdy law kt uia.memang dorg ngah blaja pn lg skang ni.hehe.

      Delete
    3. owh.. alhamdulillah.. good for them.. dah menikah dah pon... jeles aku.. hahaha

      Delete
  6. aku nak jadi flower girl eh time ko kawen. hikhikhik. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHA... cik nani oi... time tu ko bukan "girl" lagi dah.. dah besaq dah.. huduh wei.. hahahaha

      Delete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gaji Ahli Farmasi

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal