Sunday, March 18, 2012

Cara-cara untuk “kena tindih” (sleep paralysis)


Dah ramai yang ada pengalaman kena tindih (sleep paralysis). tapi, masih ada yang belum pernah. So, sapa yang belum pernah rasa dan teringin nak rasa, boleh amalkan langkah2 kat bawah ni, sebelum tidur.

Untuk lebih efektif, pastikan sebelom korang tidur, korang betul2 penat.

1. baring secara melentang atas katil dengan tangan di sisi.

2. tutup mata, tapi pastikan yang korang berjaga.

3. jangan bergerak.

4. beberapa minit kemudian, korang akan mula rasa gatal2, rasa nak tukar posisi tidur, rasa nak kelip mata, dan sebagainya.

5. abaikan semua perasaan ni. pastikan korang masih lagi pejam mata, jangan bergerak dan jangan lena.

6. tunggu sehingga 20-30 minit, bila korang rasa dada korang kena tindih, korang dah boleh buka mata.

7. enjoy..!!! hahahahah



* penulis tidak akan bertanggung jawab atas segala yang berlaku. do at your own risk. sendiri buat, sendiri tanggung.


Pha is

16 comments:

  1. takde kerja.. haha tak cukup berani nak try

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku nk try, tapi wan tak bagi. da kata, kalau nk try, jangan buat dalam bilik kami... dia tak berani.. hehehe

      Delete
  2. huish..takkan penah dicuba...adeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. man la tau... kot2 nk try. hehehe

      Delete
  3. Replies
    1. try la.. baru tau leh jadi or tak.. hehe

      Delete
  4. Replies
    1. hmm.. tengok la... sebelom tu, kena prepare dari segi fizikal, mental, dan spiritual dulu.. baru berani nk try.. hehehe

      Delete
  5. Replies
    1. try la.. baru tau berkesan or tak.. hehehe

      Delete
  6. Replies
    1. try la.. baru tau tipu or tak.. hehehe

      Delete
  7. aku tak tidur cara camni pun kne tindih jugak :(

    ReplyDelete
  8. aku pernah sleep paralysis, sering juga.
    Tapi aku selalu takut sbb tiap buka mata pasti ada ruangan/terowongan hitam gelap. Seperti ada makhluk gaib. Jadi aku bca do'a dan ayat suci al-qur'an. Ni masa belum tau kalau ni namanya sleep paralysis.

    Sesudah aku tau namanya sleep paralysis, susah mau coba lagi entah knapa. Tapi trkadang trjadi tidak sengaja. Tetap saja aku takut. Sbb aku ni penakut. Padahal skit lagi aku bisa sampai tahap LUCID DREAM.

    SERIUS

    ReplyDelete
    Replies
    1. lucid dream ke, out-of-body experience? lucid dream aku pun pernah.. sng je nk buat. best.. tapi kalau out-of-body experience, aku x berani nk buat.. hehehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...