Monday, March 19, 2012

blog private : motif ?

blog di-private-kan? hmm.. terpulang la kat korang. blog sendiri kan? itu hak korang. aku ada je kawan bloger sorang ni, kejap open, kejap private. kejap tak boleh komen, kejap dah boleh. terpulang...

tambah pulak, sekarang ni, dunia dah canggih. boleh buat blog sebagai diary peribadi. kalau untuk tujuan yang sebegini, memang aku amat2 menyokong kalau blog tersebut di-private-kan.

tapi, kena ingat, bila teknologi makin maju, orang pon makin maju. blog diary yang private macam mana sekalipon, orang tetap boleh hack. so, yang berbuat demikian, kena la hati2. 

cuma, tadi, ada satu situasi yang betul2 buat aku pening. masa tu, aku rasa rajin nak berblogwalking. so, aku try la pulak godek2 link kat sebuah group blogger kat fesbuk ni. ada satu hamba Allah ni, promot blog beliau dengan share link blog beliau kat situ.

tapi, bila aku buka, "This blog is open to invited readers only"...

hmm.. apa motif beliau sebenarnya nih..? pening2...


Pha is
   

8 comments:

  1. hahah..sabar je la..myb yg kejap private kejap x tu,,blog dia tgh edit kot..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm... mungkin la... sangka baik je la...

      Delete
  2. rasa macam nak lepang je kan. bajet semua orang follow blog dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. x de la sampai nk lempang...

      Delete
  3. edo ada join 1 segmen neh..

    xsempat nak tau kptusan segmen tu lagi, dia dh private kan blog dia..

    sia2 je la join segmen dia kan..

    ReplyDelete