Sunday, February 5, 2012

tak sabar nak tunggu valentine's day

aku tak sabar nak tunggu valentine's day. tahu kenapa? sebabnya...

bila malam tahun baru, bila lazimnya anak2 muda berpeleseran, bercampur lelaki perempuan sehingga ke pagi, hingga boleh berlakunya zina dan sebagainya, Ustaz Azhar Idrus buat "kempen anti zina".


bila malam persembahan AJL 26, bila mana lazimnya rakyat malaysia rancak menyokong artis2 pilihan mereka yang bertanding, dengan hiburan yang melaghokan, Ustaz Azhar Idrus buat "kuliah maghrib khas", siap dibawakan 'live' melalui tvnews.net... sebagai alternatif bagi mereka yang mahu mendekatkan diri dengan tuhan, dan bagi mereka yang lebih suka berada dalam majlis ilmu berbanding konsert yang melalaikan.

jadi, sebab itu la aku tak sabar nak tunggu malam valentine's day... agak2, apa program Ustaz Azhar Idrus kali ni ye?


Pha is

5 comments:

  1. betul la kan....
    alhamdulillah, ada yg menyedarkan

    ReplyDelete
  2. kadang klu perasan new year n valentine day jer ramai ler orang pompuan sebok mengorbankan badan mereka. pas 2 tgk ler cukup jer 8 9 bulan bersepah2 plak kot tv n surat kabo pasai kes buang anak. so bila dikira2 oooo ni anak thn baru punyer ..hahahah boleh cam 2????

    ReplyDelete
  3. yup.. itulah hakikat muda-mudi zaman sekarang..

    ReplyDelete
  4. baru dapat mai singgah..hehe

    setuju...seiring tak sejalan.. ^_^

    ReplyDelete
  5. itu hakikat keinginan manusia.sukakan hiburan tp biarlah berpada.

    ReplyDelete