kenduri kahwin dan silat



Dah banyak akali aku buat demonstrasi silat untuk kenduri kahwin. Dari atas pentas, sampai la ke atas jalan tar. Dari dewan ber-ekon sampai la ke tengah padang. Macam-macam stail.


Nanti, bila aku kahwin, mesti la aku nak rasa tengok persembahan demo pulak. Bila fikir pasai ni, tiba2 aku dapat satu idea.

Apa kata, kalau masa part “umum” (seorang hero lawan dengan ramai orang), instead of aku tengok saja, lebih baik aku yang jadi “hero”.

Masa demonstrasi tengah berjalan, tiba2, aku masuk. Then, semua pesilat tu serang aku. Hehehee..... macam ni boleh..?

(sudah la faiz ooii... jangan dok berangan sangat. Lambat lagi ko nak kawen.)

Pha is
  

Comments

  1. haha..ok la tu..pendekar di hari perkhwinan.. ^_^ tak penah dibuat org..kan pengantin 'pendekar' kan slalu eksyen keris ja kat pinggang..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol2.. pengantin kali ni bukan hanya pendekar pada rupa, tapi pendekar berjiwa pendekar.. hehehe

      Delete
  2. Replies
    1. kan? idea ni memang bernas..!!! hehehe..

      bukan berangan, tapi sekadar impian kecil... untuk hari paling bermakna buat aku.. kelak... hehehehe

      Delete
  3. senyumm ja baca post kali nih.. tang part "jangan berangan tuh"

    ReplyDelete
  4. Ek eleh..berangan nak tunjuk hebat la tu. Atok pandai silat. Aritu masa kenduri abang, budak2 kompang tayang la silat, sekali atok tengok banyak yang tak ikut adab yang betul, terus atok turun bukak langkah dan jadi penutup. dia geram sebab budak2 tu banyak buat mencacatkan silat tu.
    Silat pun ada adab.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat setuju.. silat adat melayu. adat melayu beradap. ada adat dan ada adap. contohnya, pasai kes bersilat untuk pengantin sambil pakai baju spiderman.

      maaf, tapi bagi aku, itu sangat tak sesuai. bagai mencarik adat..

      Delete
  5. xsuka betul...sana sini citer pasal kawennnnnn!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... ha a... sana sini asyik2 citer pasai kawen... hujung minggu ni ada kenduri kahwin kawan pulak...

      Delete
  6. berangan tak salah asalkan bertempat :))

    ReplyDelete

Post a Comment