Thursday, February 16, 2012

How I Meet Your Mother VS The Big Bang Theory



Dulu, aku layan cerita How I Meet Your Mother (HIMYM). Tapi, baru2 ni (tak la baru sangat), “supplier” aku untuk cerita HIMYM ni ada cadangkan supaya aku tengok cerita The Big Bang Theory (TBBT)  pulak. Katanya, cerita TBBT ni pon best jugak.

Tapi, setelah aku marathon tengok sampai season 2 cerita TBBT, aku rasa cerita HIMYM masih tetap menjadi pojaan hatiku.

Tapi, dari sudut yang positif, aku rasa cerita TBBT lebih sesuai untuk budaya ketimuran. Sebab kalau nak dibandingkan, HIMYM asyik2 lawak lucah je. Cerita TBBT ni kebanyakannya lawak yang educated, dan sesuai untuk semua lapisan masyarakat.

Tu pon kalau korang paham la lawak dalam cerita TBBT. Sebab lawaknya agak komplikated. Aku yang student university ni pon macam susah je nak paham apa yang diorang cakap.

Tapi, bagi peminat2 cerita sitcom, aku rasa tak rugi kalau korang try layan TBBT pulak. Mana la atau kot2 cerita ni kena dengan citarasa korang.

p/s : Lepas ni, nak try cerita Two And A Half Men pulak. ‘suplier’ aku cakap, dia dah download.


Pha is

6 comments:

  1. download kat link mana?tak mau share?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. err.. semua citer ni bukan aku yg download... member yg download.... sbb aku tak pandai sangat dalam bab mendownload ni... hehehe...

      Delete
  2. weyh..nk gk TBBT.. :P ko kn supplier aku.hihi

    ReplyDelete
  3. semua ni bole dwnload kat torrent bro. kdg2 ada yang siap dgn sub sekali jadi tak perlu susah payah cari sub kat subscene o tvsubtitle.
    TBBT mmg seronok tp takkan dpt lawan dgn HIMYM kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol2.. hehee.. mmg member yg tolong download to sedut kat torrent.. gua tak pandai. dia download, aku copy je.. heheheh

      Delete