Skip to main content

heroin specky

vanilla coklat

dulu, sebelum citer ni keluar kat tv3, memang aku ader dengar khabar yang tv3 akan keluarkan citer baru, yang bertajuk vanilla coklat. tapi aku tak amik port pon.

tapi, bila terpandang "iklan" macam gambar kat atas tu, terus aku rasa tertarik nak tengok. "waaa... heroin pakai speck..!!!!" dan disebabkan aku agak tertarik dengan perempuan yang berkaca mata, so, aku pon try la tengok cerita tuh.

tapi, bila tengok, hampeh..!!! heroin tak pakai spek pon. pakai kejap2 je, masa study. terus aku tak de selera nak tengok. sekian....



Pha is

Comments

  1. Lepas ni ramai la budak speky jalan keliling. haha.

    Mata saya alhamdulillah okay sangat2.

    ReplyDelete
  2. haha..pmpn ni lau xpkai spek,hsbnd die ckp die xbpe dgo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak, saya pakai spek. Always wearing spek. Memang kalau tak pakai spek, tak dapat nak dengar sangat orang cakap. taktahu lah kenape. same je macam izara dalam cerita ni :)

      Delete
    2. siyes?akk kpd akk pn same,bile xpkai spek pndgran xbpe jelas..mgkn ade kaitan antare due tu kn..comey la org pkai spek ni :)

      Delete
    3. hmm.. menarik..!!! tak pakai spek kurang deria pendengaran erk? spatutnya pendengaran akan lagi ok bila deria utama(mata) tak berfungsi.. sbb tu orang buta, pendengaran diorang tajam.

      tapi, untuk kes ni, tak tau la... mungkin bila kurang nampak dan kabur, tapi dia nak fokuskan jugak imej tu, so, otak akan guna banyak tumpuan hanya untuk fokuskan imej yang kabur. so, tumpuan untuk deria lain akan kurg...

      hmm.. wallahu a'lam... (n_n)

      Delete
    4. aah..dlu ak ngatkan cm xde kaitan tp ble rmai yg exprien cmtu ak mule trtnye2..ce ko wat kajian pais..hehe

      Delete
    5. haha.. tengok la dulu, kalau rajin...

      Delete
  3. Replies
    1. yup.. teringin nk tengok smata-mata tengok heroin pakai speck.. hehehe...

      Delete
  4. hye abam pha is.. saya pakai spek mata. abam terpikat x? haha.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm... ko dah berpunya... so, terkeluar dari list.. hahaha..

      Delete
  5. hahaha ang dh gtaw dlm klas suka tgk pompuan pkai tudung labuh.. n ang pon gtaw suka tgk owg pkai spek.. cam dh leh teka ang suka sapa.. haha melawak je,jgn ambik ati k :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. err... ada kesilapan sikit disitu..


      1) aku tak cakap aku suka tengok pompuan tudung labuh. aku cuma kata
      "KALAU nak cari calon isteri solehah, cari dalam group (tudung labuh) ni la"
      tu je... tak kata pon untuk aku. aku cakap secara umum. bukan untuk aku.
      sumber : http://pening-pala.blogspot.com/2012/02/girls-in-my-class.html


      2) dakwaan yg mengatakan aku suka budak tudung labuh dapat disangkal dengan pengakuan aku dalam entry "tudung labuh" :
      "Tapi, yang aku cari bukan tudung melabuh, jubah melitup. Sebab aku sendiri tidak “berserban ketayap”.
      sumber : http://pening-pala.blogspot.com/2012/01/tudung-labuh.html

      Delete
    2. jeng3....ehem2 t kita cri sapa faiz ska tgok tau nisah hehe

      Delete
    3. hoi3...!!!! ha... ni la keje korang... mcm x de keje lain nk buat... ish3..
      hahahahaha

      Delete
  6. hahaha ok2 pait dh marah... xda la sja je ,sory slh pham td .. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mna ada marah.. saja je nk berhujjah.. dah lama tak berdebat.. hehe

      Delete
    2. ok... ang x gtaw lg ak geng mna???lkaih bgtaw.. hehe lg 1 nk gtaw ak dgaq ad kta geng kta owg sombong gn bdk lki.. sbnaqnya kita owg ok ja, korg tgoq kta owg leh je smbg2, tp nk tgoq dlu 2 pyh ckit la.. hehehe

      Delete
    3. erk? sapa cakap? aku ok je... tak kata sapa2 sombong pon.

      Delete
    4. hehe x pa la klo cmtu... mybe silap dgaq.. tp kta owg x sombong taw =)

      Delete
    5. tawu.. jangan risau la...

      Delete
    6. ni mesti ada org yg mula2 pandai2 buat cerita... hmm.. nk kena siasat ni... kalau tak, boleh menimbulkan fitnah...

      Delete
  7. kalau tak pakai spek memang tak dgr sgt org cakap. itu fakta, aku tak ingat pernah baca kat mana.
    even aku pun, lambat nak tangkap orang cakap apa kalau tak pakai spek :(

    aku rasa sebab secara tak sedar kita guna mata dan telinga bila berkomunikasi. Telingan akan dengar, dan mata akan baca pergerakan bibir, tu yg jadi tak dgr sgt bila org rabun tak pakai spek.

    Lain la kalau memang tak nampak terus, maksud aku org buta. org buta akan fokus 100% kepada pendengaran dia untuk berkomunikasi, maka pendengaran org buta ni amat tajam sebab dia dah latih diri dia fokus deria dengar.

    ohoi boleh buat entry komen aku ni..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu dia.. pengakuan ikhlas dan penjelasan yang saintifik dari seorang specky, merangkap mantan student medic... hehehehe

      Delete
  8. Mantan medic? muahaha.. byk gila dah aku lupa ilmu medic yg aku belajar dulu. makanya jangan percaya sgt apa yang aku cakap wei, kena check dulu kebenarannya.

    faiz, dayah ada contact ko tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. so, statement ko tu kira tak valid la.. hehehe..

      last time dia kontek aku masa kami pi lawan silat kat ukm. nape?

      Delete
    2. oh..takde pape. :)

      Aaah, tak valid la sebab aku tak de bukti kajian atau seumpamanya..

      Delete
  9. <<<<<<< suka lelaki pakai spek, tak tau napa. kdang2 bolehh jatuh ati ooo.. hahah. (jatuh ati sat ja, pas tuh ati tuh duk tempat dia eluk2 balik)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus la.. stiap org ada citarasa tersendiri... hehehe.. (boleh pulak hati tu main jatuh2 pastu duk tempat dia balik elok2.. heheh)

      Delete
  10. Hahahha.sy nak pakai spek la lepas ni.kah

    ReplyDelete
  11. haha.. kat youtube ada cte khabar cinta. tp heroin tak specky namun cantik gak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. nk heroin specky jugak... (tapi cantik).. hehehe

      Delete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Cara Lapor Penipuan Astro

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Review | Tayar Nankang Rodiac Sportiac

Gaji Ahli Farmasi