bersalah...


Pada mulanya, aku fikir, aku sememangnya tak nak terjebak dalam hal ni. Tapi, bila tiba detik kejadian, macam aku tak dapat nak buat apa-apa. Walaupon secara zahirnya, aku boleh menolak, tapi, jujurnya, perasaan inkuiri tu tetap ada.

Jadi, aku pon buat, something that i don’t proud of. Masa aku buat, aku cuba ikhlaskan niat. Tapi, hati manusia.... tak mungkin sempurna.

Bila segalanya selesai, aku mula bermuhasabah diri. Menilai kembali segala yang aku lakukan. Patutkah? Dan kini, aku mula rasa bersalah. Bertambah-tambah bila terdengar ada yang tak puas hati.

Aku masih rasa bersalah. Sangat-sangat...

Pha is

Comments

  1. takpela, ambillah apa yg berlaku itu sebagai pedoman dan pengajaran untuk kita...

    ReplyDelete
  2. santri, insyaAllah... thanks...

    ReplyDelete
  3. perkara da berlaku..biar kn jew :)

    ReplyDelete
  4. tapi still rasa x sedap hati...

    ReplyDelete

Post a Comment