Skip to main content

smartphone satu keperluan?

aku sebelum ni pakai phone biasa je.phone pertama aku sony ericsson W610i. aku beli jenis "walkman" ni sebab masa tu aku beli sebab nak dengar lagu. lepas tu aku pakai sony ericsson C901i pulak. phone spesis "cyber-shot" ni aku dah sangat2 cukup berpuas hati yang amat. terutama pasai kamera. sebab masa aku beli phone tu, aku beli sebab kamera. lagu dah cemuih dengar dah.

tapi, sejak tahun ni, member aku sorang2 tukar ke smartphone. terutamanya budak2 student farmasi. kata mereka, smartphone bukan lagi kehendak tapi dah jadi satu keperluan untuk student farmasi. terutamanya untuk 4th year student.



ni status fesbuk lecturer aku. klik untuk tumbesaran sempurna.

bukan tu saja, malah siap ada suggestion lagi kepada semua ahli dan bakal ahli (student) farmasi tentang smartphone apa yang paling sesuai untuk profesion ni dari laman web komuniti farmasi malaysia. (www.malaysianpharma.com)

kalau tak caya tengok kat bawah ni : 




untuk lebih jelas klik sini



akhirnya, dengan perasaan yang berbelah bahagi (sebab aku nk simpan duit nk angkat ninja 250), maka, "terpaksalah" aku membeli smartphone dahulu dengan duit simpanan aku tu. tapi aku tak beli la iphone4 macam yg dicadangkan kat dalam laman web tu. tapi aku beli sony ericsson xperia arc.





untuk sem ni, awal sem lagi dah guna banyak duit. dengan duit buku yg setebal 2-3 inci lagi. hujung sem nanti kompom aku kering. tak pe lah.. pharmacy punya pasai. untuk pelajaran jugak. sabor je la....





Comments

  1. eerr...

    kaitan pharmacy dengan smartphone?

    wow!

    ReplyDelete
  2. xperia der.....ok la tu....huhu....wa pun pokai gak ni....baru angkat kamera....

    ReplyDelete
  3. @TerkilanSepi
    tu la.. ngan cretaz lagi... harap2 nanti cretaz boleh tampung balik la... hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal