Tuesday, September 6, 2011

pening atau gempa bumi?

tarikh : 6/9/2011
lokasi : penang

masa tu aku tengah online sorang2 dalam bilik. tiba2 aku rasa pening. dah nama pon hikayat budak pening. tapi kali ni peningnya lain macam. disebabkan rasa tak sedap ati, aku keluar dari bilik dan pi ke ruang tamu. 

aku tengok jam di dinding menunjukkan pukul 2.00 pagi. dan kat situ aku nampak kipas syiling kat rumah aku yang tak berpusing tapi bergoyang. terus aku ingat gempa bumi. lepas tu aku pi kat dapur pulak dan aku tengok air dalam piring yang belom dibasuh dalam singki berkocak.  

masa tu family aku yang lain semua dah tidur. ada sesiapa yang perasan tak kejadian ni? kalau ada yang perasan, bagus la. maksudnya aku masih lagi waras.

kalau tak de yang perasan, maksudnya ada something wrong la dengan diri aku ni. hehehe..
(harap2 tak la)



Pha is

8 comments:

  1. kami satu kilang lari keluar kat tempat lapang. nasib baik sekejap ja..

    ReplyDelete
  2. @khairi khairil
    alhamdulullah... nasib baik tak de kmalangan apa2...

    ReplyDelete
  3. erm.. mmg gempa bumi la. kat sumatra. efek rase smpai kat msia..

    thniah krn bjaya merasainye.. hihi..

    ReplyDelete
  4. 1.55 pagi semalam , Gempa bumi di Acheh,, 10 maut.. Malaysia pun sama bergoyang, terutama di Penang !

    ReplyDelete
  5. @abdooss
    10 maut..? aq dgr berita cakap 2 org je...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...