Saturday, September 24, 2011

Nilai Hantaran_2

Kalau dulu aku dah post pasai kejatuhan saham dalam nilai hantaran, kali ni aku nak kongsikan satu situasi yang juga berkaitan dengan nilai hantaran, tapi dari aspek yang agak loyar buruk sikit. Papepon, layan.


BAKAL MERTUA: "Anak makcik belajar tinggi kat oversea dulu. Makcik taknak letak harga. Tapi biarlah berpatutan. Selalunye yang belajar tinggi dalam lingkungan 20ribu. Tapi inilah satu-satunya anak perempuan makcik. Harap faham-fahamlah ye.. ".

BAKAL MENANTU: "Saya paham maksud makcik. Tapi saya harap makcik pun pahamlah ye. Kalau terlampau tinggi, terpaksa ditangguhkan nanti. Biarlah dicepatkan, biar jauh dari maksiat "

BAKAL MERTUA: "Kalau kamu tak mampu, anak makcik ni bukan tak laku. Ada berderet lagi yang tengah tunggu. Kalau harga rendah, nanti apa pulak orang cakap."

BAKAL MENANTU: "Kalau makcik nak jual anak makcik macam jual kereta, kita buat macam ni. Sekarang jugak saya bayar downpayment 2ribu. Saya bawak balik anak makcik, malam ni saya test drive dulu semua.. Kalau barang dalam semua bagus, jangan cakap 20ribu.. 40ribu pun saya berani letak. tapi kalau dah lemau, enjin pon tak bagus, anak makcik sekali dengan deposit tu makcik boleh simpan!

 


5 comments:

  1. hahahahahahahahaha
    memang terbaek, sentap makcik~ haha

    ReplyDelete
  2. @emy|farid hehehe.. sja nk main sentap2 ngan mak cik...

    ReplyDelete
  3. aku da cakap cmtu kat bakal mertua, tapi dia lempang aku balik lol

    ReplyDelete
  4. @Azman
    owh.. sbb tu ke yg skrg ni ko dapat cincin kawen saja tuh..? kakakka

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...