Skip to main content

teka-teki 1

dah lama aku tak update.. ye la.. sekarang ni kan bulan posa. so, bulan ni memang aku rancang nak kurangkan sikit BW dan hal2 yang berkaitan dengan blog ni.. seelok2nya dalam bulan yang mulia ni kita banyakkan baca Al-quran dan perbanyakkan amalan. ye dok? hehehe..

MySpaceeleh, kalau malas tu cakap je la..
eh, ko ape tau..?MySpace

MySpaceapa2 pon, sebagai selingan di bulan posa ni, apa kata kalau aku nak bagi 1 teka-teki. teka-teki ni ada 4 soalan tapi cuma ada satu jawapan. dalam erti kata lain, jawapan bagi semua soalan tu adalah sama. ni soalannya :



1 - kenapa pencuri kena tangkap

2- kenapa gigi sakit

3 - kenapa ubi kayu berulat

4 - kenapa perempuan mengandung

 amacam? boleh jawab?


MySpace





p/s : hari ni dah 11 ramadhan, sudah brapa juzuk al-quran yang dah dibaca?


Pha is

Comments

  1. indeed.... semua yang berlaku atas kehendak dan ketentuan-Nya yang mempunyai hikmah disebalik kejadian tersebut. namun begitu, setiap yang berlaku juga mempunyai sabab dan musabbab.. (n_n)

    ReplyDelete
  2. setiap perkara yang berlaku,ada sebabnya,ada hikmahnya..ye tak?

    Tanda-tanda takut kepada Allah!

    ReplyDelete
  3. setiap perkara ada hikmah dan asbabnya... hehehe

    ReplyDelete
  4. erk..1 hape pon xbley jwb.hi3
    yelah,selain dari jawapan tuhan yg mengkehendakinya kan..huuuu

    ReplyDelete
  5. @aleen aiden
    x pe... at least cuba jawab... hehehe
    ok, sapa lagi nak try jawab..?

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Cara Lapor Penipuan Astro

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Gaji Ahli Farmasi

Review | Tayar Nankang Rodiac Sportiac