Skip to main content

study sampai muntah

1st time aku didedahkan dengan istilah "study sampai muntah" ni kalau tak silap aku melalui blog member aku si fatihah. dan pada masa tu, aku betul2 anggap yang dia melawak. macam impossible je kan, study sampai muntah.

tapi, semalam, since tak de latihan demo silat, dan dengan semangat nak study yang membuak-buak, aku memutuskan untuk study. tapi dalam sejam lebih gitu, tetiba aku rasa tak sedap duduk.

perasaan tu hampir sama masa aku nak khatan test Ujian Sijil Rendah silat... rasa cuak, cemas, risau, sempit dada (macam nak kena heart attack), MIGRAINE (mild), sakit perut, loya, dan nak termuntah (nausea and vomitting) dalam masa yang sama.

try tengok nota ni.. mcm mna la aku tak muntah.. hehehe
lantas aku bergerak ke tandas untuk basuh muka. dan aku tengok kat cermin, bibir aku merah..

patutla.... mungkin sebab tadi time magrib tadi aku buka posa dengan pecal... hehehe.... perut tengah kosong pekena pulak ngan benda pedas...

apa2 pon, akhirnya, merasa la jugak aku baca note sampai muntah.. penangan KSCP...



Pha is

Comments

  1. sampai muntah kau study? mantap bro!!! gudlak2. haha~

    ReplyDelete
  2. hmm.. thanks.. gudluck untuk utk "msalah kewangan" ko... hehehe

    ReplyDelete
  3. Macam nota organic chemistry. Tulisan Dr Amirin Sadikun...

    BPharm USM 2004

    ReplyDelete
  4. hahahaha... yaaa.... 10 markah..!!!

    ReplyDelete
  5. Most senior lecturer guna nota recycle dari tahun 90-an lagi....

    ReplyDelete
  6. skrg dah 2011.. mknanya dah 20 tahun la lecturer recycle note ni... x outdated ke..? hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dulu belajar degree di UKM pun sama, lecturer guna nota recycle tambah lagi kalau dia mengajar kursus yang sama tiap2 tahun. Saya gelak baca komen di atas.

      Delete
    2. tapi junior saya sekarang ni saya tengok dah banyak nota yg berubah, sejak ada perubahan dalam silibus baru ni..

      Delete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Gelaran Adik Beradik Yang Betul

Gaji Ahli Farmasi

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

KTMD | Servise Penghantaran Motosikal