Skip to main content

musim kahwin

sekarang ni cuti sekolah pertengahan tahun dah nak dekat. dalam waktu2 cuti macam ni la banyak la kenduri kahwin. kalau dok kat umah pon, kejap2 ada je orang datang rumah mai "memanggil".

time ni la semua pakat dok sibok nak kawen. termasuklah aku.

aku dah nak kawen ke? tak lah. aku cuma sibok ngan persembahan demonstrasi silat untuk hari perkahwinan je... time2 macam ni memang laku la persembahan demo silat. (cakap macam dah ada pengalaman tapi aku baru sekali je joint demo untuk kenduri kahwen - untuk kenduri kahwen anak Dr. Majid)

minggu ni sibok sampai terpaksa tolak program yang memeber aku ajak kat Quensbay.. nak buat macam mana... dah orang sibuk nak kahwin... hehehe...

aku tengok white board kat umah persatuan tu penuh dengan jemputan kawin. dan dalam hampir semua jemputan tu kami dijemput untuk buat persembahan demo. kali ni "show" kami sampai ada yang 2 hari berturut-turut. non stop.

squad demo psscmusm. gambar credit to sarah ashila.

lepas tu semalam ada geng rumah persatuan dok "merisik" aku (ayat musim kahwin) untuk joint sekali dengan persembahan kompang dan berzanji. huh.. kalau sempat, aku sebat..!!! hahaha

p/s : bila la agaknya aku boleh tengok orang buat persembahan demo silat untuk aku dalam kenduri kahwin... hehehe...



Pha is

Comments

  1. waaaa.. sudah ade calon ka nk kawen?
    t cek kawen, nak jemput dak silat mai JB laa. wat demo.. hehee..

    boleh takk? ahakz! ^____^

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. spoil la blogger..aku tekan sekali kuar smpai 2..weyh sapa lagi batch kita yh join demo?

    rakam tak?
    Kim salam kat mama bedah ek..

    ReplyDelete
  4. nani : err... boleh jew... asalkan pengangkutan pergi dan balik, beserta penginapan 3 hari 2 malam kat hotel shang ri la ditanggung pihak tuan kenduri... hehehehe

    ReplyDelete
  5. sarah : aku dah agak dah... kalau tak buh nama ko, mesti ko bising punya... hahahaha

    aku sorang je yang bertaraf undergraduate student usm... yg lain geng lepak umah psatuan...

    stakat ni aku tak jumpa lagi mama bedah... kalau jumpa nanti, insyaAllah...

    ReplyDelete
  6. pergghh..silat tuh..hebat nih..haha..adoii..lame dah ta pegi queensbay..huhu

    ReplyDelete
  7. cam x lma dh ni nk mkn nasi minyk..=p

    ReplyDelete
  8. kurekurekecik : hmm... insyaAllah, bulan syawal... hehehehe

    ReplyDelete
  9. syrupmasin : tak lah hebat mana pon... newbie je.... ko orang penang ke?

    ReplyDelete
  10. meo : kalau boleh, sekarang jugak aku nak kahwen.. tapi nk buat mcm man... halangan masih banyak.. hehehe

    ReplyDelete
  11. nisah : ntah2 aku yg makan nsi minyak ko dulu... hehehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri popular bulan ini

Cara Lapor Penipuan Astro

Yamaha Y15ZR VS Suzuki Belang R150

Review | Tayar Nankang Rodiac Sportiac

Gaji Ahli Farmasi