Tuesday, May 17, 2011

berdemo silat dengan TP

keboringan aku kat umah selepas ini bakal diisi dengan latihan demo silat cekak untuk persembahan pada majlis perkahwinan salah seorang ahli dari cawangan pulau pinang. yeargh..!!!

bila bab silat, aku memang agak bersemangat, walaupon untuk pergi latihan demo saja, memakan masa selama 45 minit dengan moto "ultimo" aku, dan walaupon akan pulang ke rumah melalui jambatan pulau pinang yang agak terkenal dengan kes bunuh diri pada pukul 2 pagi.

namun, bak pesan pak a'k masa aku mandi penamat dulu, kalau takut hantu, tak payah masuk silat cekak.

demo kali ni lain sikit sebab aku orang yang paling muda dalam ahli skuad. yang lain kebanyakannya semua dah bengkung merah (TP-tenaga pengajar).

tu aku tak kisah sangat sebab sebelom ni, dah penah dah aku joint demo geng TP. tapi yang merunsingkan aku ialah, aku jadi "hero" umum senjata..!!!!

adeh.... agak kekok disitu. sepatutnya "watak" tu bagi la kat yang lebih berpengalaman. nak handle serangan senjata yang datang dari pelbagai arah. tapi semua pakat dok suruh aku buat.

so, aku terima je la... walaupon aku lebih suka jadi penyerang. kalau penyerang, macam2 gaya (bunga) boleh buat. kalau hero, berdiri tegak, tunggu serangan, ambik...!!!


papepon, harap2, semuanya berjalan lancar...



Pha is

8 comments:

  1. abis lah hg..redi la nak cedera parah...

    ReplyDelete
  2. ayat orang jeles memang macam tu.... hahaha

    ReplyDelete
  3. teringin nk adakan persembhn silat ms kawen, tp ms aku kawen hr tu team silat kt area bangi, kajang, serdang sume fully booked..grr..mencik T__T

    ReplyDelete
  4. kesiannya... kalau kawen kat penang, ... msti kmi leh wt psembahan.. hehehehe

    ReplyDelete
  5. wah..syiok tu.....ade demo time kawen..nk wat jugak la nnt...tp bile la tu...calon pun xde lg...waaaaaa

    ReplyDelete
  6. wah..syiok tu.....ade demo time kawen..nk wat jugak la nnt...tp bile la tu...calon pun xde lg...waaaaaa

    ReplyDelete
  7. kalau x de calon pon x pe..tak pe... buleh tempah dulu... boleh kami praktis lama sikit... hehehe

    ReplyDelete