Monday, March 7, 2011

dikelar leher

ni aku nak habaq mai kat hangpa satu ceghita. kelmarin, aku ada buat persembahan demonstrasi silat cekak untuk program KASUTRA kat USM. mula2 tu semuanya ok.

tapi bila sampai bahagian "serangan senjata", aku ber"partner" dengan seorang mamat ni. aku serang dia dengan parang, dia hero.

mai kat serangan ke-2 jew, lepas jew dia ambik buah "kuntau kiri", dia rampas parang aku lepas tu kelar leher aku betol2. maksudnya, tak guna bahagian belakang parang seperti yang "dijadualkan" tapi guna bahagian yang tajam. sentuh dengan kulit leher aku pulak tu. lepas tu tarik laju2.

MySpacethen bukannya nak "poke" aku tanda sory kew, ape kew, ni dok buat muka tak puas hati. akhirnya timbul tanda tanya kat aku : mamat ni ape hal..????



nasib baik tak luka apa2. dah tu, lepas abes demo pon, mamat ni still buat dek jew. bukan nak jumpa aku nak minta maaf kew, tanya "khabar" kew...

lepas tu pizul pon tanya aku sebab die perasan yang masa rehat antara satu item dengan item yang lain, aku dok pegang tengkuk aku.

aku pon cakap la yang ni semua si mamat tu la punya pasal.! then mungkin mamat tu tersentap ke ape, dia pon cakap kat aku. kononnya macam nak bagi alasan tapi tak bagi alasan pon... dia kata :

"la... terkena kew.? aku ni, bukannya apa, .............................. (diam)"

aku pon tunggu la untuk die nak menghabiskan statement die tu... tapi die masih :

......................................................................................................................................

(masih diam lantas main dam aji ngan faisal tanpa mengendahkan aku yang sedang menunggu jawapan die)

MySpace
ape korang rasa kalau berada kat tempat aku...? time tu aku rasa macam nak bagi penyepak dan lepas tu ambik jew parang nak takek tengkuk dia... dah la "sembelih" aku. lepas tu buat macam aku ni tunggul kayu kat situ...!!!!



nasib baik ader pantang larang silat cekak yang ke-4. (untuk maklumat lanjut, sila ke entry "pantang larang") kalau tak, memang aku serang terus la...

khamis ni ader demo lagi. kalau aku partner dengan dia lagi, memang aku tarik diri terus...!!!!




sekian...


Pha is


9 comments:

  1. apsal tak serang dia gune abuugen!

    ReplyDelete
  2. macam mana nak serang... yang tu pakcoh belom ajar... hehehe

    ReplyDelete
  3. lahh,apehal die tu?,.xde mood kot nk demo,.hehe,.tp kn,ishh,bahaye la cmtu,.buatnyer die xsedo,mau nyer parah,.haiss,.

    eh!tmpang nyelit komen ek,.*tiberr* hehe

    ReplyDelete
  4. cm tau je sape,haha, rilek bro,cm2 la hidup,mcm2 ragam orang

    ReplyDelete
  5. aku dgn che pasan gak smlm..hehe..

    ReplyDelete
  6. lain kali mai aku jadi hero plak. meh aku nak sembelih balik...

    ReplyDelete
  7. kenapa aku xdapat nak detect ea sapa dia....ang partner ngan sapa ek smalam?????

    ReplyDelete
  8. aku ni lg kene teruk faiz masa demo lepas2....
    cuma aku tak citer je..
    sob2..sob2...

    ReplyDelete
  9. arip, ceciter, ceciter... hehehe

    ReplyDelete