Monday, February 14, 2011

Day 1 - A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself




entry dari cabaran 30 hari 

ok. a recent picture:-


gambar ni diambil semasa aku bagi ucapan selaku pengarah projek program "pharmiliday 2011" anjuran persatuan sains farmasi USM bertarikh 12 febuary 2011.

dan 15 fakta yang tak beberapa interesting tentang aku :
 
MySpace
1-aku ada penyakit migraine. sejak kecil. sejak aku punyai ingatan jangka panjang.





2-nama penuh aku muhamad faiz bin zakaria, nama panjang aku muhamad faiz bin zakaria bin din bin saad bin hasyim. nama pendek aku faiz


MySpace3-aku anak sulong dari 4 adik beradik dan juga merupakan anak yang ke-8 dari 11 adik beradik. yang mana 1 ni? hehehehe... pikir la sendiri..



MySpace4-sedang rasa sikit menyesal sebab ambik kos farmasi.

5-anak yatim (ketiadaan ayah) sejak berumur 11 tahun.



MySpace6-selalu jadi magsa buli masa sekolah rendah. (sekarang dah ada silat cekak. mai la kalau berani. hehehe)



7-selain pening kepala, selalu jugak bersin. (ai... macam2 penyakit ada)


MySpace8-tak pernah berkapel i.e. tak pernah ada awek. hahahaha




9-dulu masa kecik2 selalu dapat duit raya daripada mantan PM, tun "pak lah" sebab anak yatim kawasan parlimen dia (kepala batas). selalunya RM100.

MySpace10-tengah pertahankan rekod tak pernah basuh baju pakai mesin basuh sejak masok asrama dari form 1.



MySpace11-masa aku lahir, sebuah mashaf terjemahan alquran dalam bahasa melayu diterbitkan di jakarta (26/3/1990M @ 28/8/1410H)


12-tak pindah sekolah lepas PMR (tak apply mana2 SBP or sekolah teknik dan sebagainya) sebab nak belajar silat cekak. serta semasa interview untuk kos farmasi USM, aku nyatakan yang sebab ke-3 kenapa aku pilih USM adalah sebab aku nak sambung pelajaran silat cekak aku.

MySpace13-mudah untuk mengeluarkan air mata. bukan kerana jambu, tapi setelah bertahun praktice cara mengeluarkan air mata dengan sengaja.



MySpace14-agak kuat makan. aku makan bukan ikut perut, tapi ikut duit i.e. aku berhenti makan bukan kerana kenyang tapi kerana bajet untuk makanan pada hari tersebut dah abes. kalau aku banyak duit, mungkin aku makan non stop kot. hehehe

MySpace15-bila balik rumah, kalau pi sembahyang kat surau, terus pak imam bagi alasasn kata tak larat, tak da suara, sakit lutut, dan sebagainya. hehehe...



sekian......









6 comments:

  1. ala... baru 15 perkara... ciput jew... hehehee..
    ko tak mau try ka? 30 days challenge ni... hehehehe

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. awat pak imam bg alasan mcm 2..hahahahahaha...lawak

    ReplyDelete